2017-01-17 13:33:19
Φωτογραφία για Τι συμβαίνει και σε πιάνει μανία για γλυκό μετά το φαγητό;
Έχεις πάρει την απόφαση να κάνεις σωστή διατροφή. Πρωινό, δεκατιανό και μεσημεριανό έχουν τηρηθεί κατά γράμμα, κι εκεί που το στομάχι δίνει αναφορά στον εγκέφαλο για την τελευταία μπουκιά κολοκυθιού, διαολίζεσαι. Αν δεν σου βάλει κάποιος στο στόμα έστω και ένα τετραγωνάκι μαύρης σοκολάτας- μιας τσίχλας με ζάχαρη που κολλάει στα δόντια έστω, ούτε κι εσύ δεν ξέρεις τι είσαι ικανή να κάνεις.

Συγχαρητήρια, μόλις πέρασες τις πύλες ενός πανίσχυρου υπογλυκαιμικού σοκ. Καλό ταξίδι.

Γιατί συμβαίνει αυτό το σατανικό πράγμα;

Πρόκειται για μία πελώρια λαχτάρα που σύμφωνα με τους διατροφολόγους υποκινείται από τρεις παράγοντες: συναίσθημα, συνήθεια και στέρηση.

Όταν λοιπόν τρως το ψαράκι με τη σαλάτα σου, ακόμα κι αν αισθάνεσαι πως έχεις φουσκώσει και δεν θες άλλο, δίνεις την ψυχή σου για ένα τόσο δα γλυκάκι. Αυτό συμβαίνει γιατί:

α) Έφαγες πολύ υγιεινά, τα κατάφερες και άρα ο εγκέφαλός σου κρίνει πως αξίζει μία ανταμοιβή, όπως τότε που ήσουν μικρή και η μαμά σου έδινε μία σοκολατίτσα όταν έκανες αυτό που σου είχε ζητήσει.


β) Δεν έχεις φάει αρκετή πρωτεΐνη ή καλά λιπαρά, το σώμα σου νιώθει στέρηση και θέλει κάτι που θα του δώσει ενέργεια- τι καλύτερο από ένα εκλεράκι (ή δύο);

Όπως καταλαβαίνεις, δύσκολα θα τα βγάλεις πέρα μ' αυτή την επίμονη επιθυμία, ειδικά αν απορρέει από μία παιδική συνήθεια. Αν δεν γίνει κάτι εκείνη την ώρα, δεν θα βρεις γαλήνη και κατόπιν θα πέσεις με τα μούτρα στην πρώτη "σαβούρα" που θα βρεθεί μπροστά σου.

Τι κάνουμε λοιπόν;

Φρόντισε να έχεις μαζί σου μία μικρή ποσότητα μαύρης σοκολάτας, ή λίγο ταχίνι ή φυστικοβούτυρο (μία κουταλιά του γλυκού). Αν θες ν' αποφύγεις ακόμα κι αυτές τις υγιεινές παρασπονδίες, πιες μία κούπα τσάι με γεύση κανέλα και μάσα μία τσίχλα με έντονη γεύση. Πάνω απ' όλα φρόντιζε να μην παραλείπεις κανένα από τα βασικά γεύματα μέσα στη μέρα, ώστε να μην νιώθεις στέρηση.  
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ