2017-01-17 14:03:10
Φωτογραφία για Αίγιο: Ποιες οδοί «πάνε» για πεζοδρόμηση
Σε αγώνα δρόμου μπαίνει η δημοτική αρχή της Αιγιάλειας, έχοντας ήδη στα χέρια της την ολοκληρωμένη μελέτη Μηλιώνη για την επίλυση ...του κυκλοφοριακού προβλήματος του Αιγίου. Αυτό ανατρέπει μεν αρχικά σχέδια ανάπλασης, την επιφορτίζει όμως με νέες αλλαγές σε τμήματα του ιστορικού κέντρου, μέσω μίας σειράς πεζοδρομήσεων.

Ηδη η Τεχνική Υπηρεσία του δήμου επεξεργάζεται σχετική μελέτη, με την οποία θα διεκδικήσει έγκριση και ανάλογη χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

ΤΑ ΕΡΓΑ

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της «ΠτΔ», η πολυσυζητημένη μελέτη κυκλοφοριακής αποσυμφόρησης, σε λίγες μέρες θα πάει προς έγκριση στο συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Αιγίου, για να ακολουθήσει η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής κι από κει το δημοτικό συμβούλιο για το τελικό «πράσινο φως» και μεταξύ άλλων προβλέπει:

Ανάπλαση της κεντρικής οδού Μητροπόλεως, από το «Παναγιωτοπουλέικο» (στο οποίο έχει φτάσει από τον πεζόδρομο της Ανδρέου Λόντου) μέχρι την οδό Σολωμού στη δυτική είσοδο της πόλης.


Ανάπλαση από το Δημαρχείο της οδού Ανδρέου Λόντου μέχρι την οδό Βάλφουρ, που είχε μείνει παλιότερα εκτός πεζοδρόμησης.

Πεζοδρόμηση της υπόλοιπης οδού Κλεομένους Οικονόμου, από οδό Βάλφουρ μέχρι το σταθμό του Υπεραστικού ΚΤΕΛ και πιθανά μέχρι την περιφερειακή οδό Ρήγα Φεραίου.

Πεζοδρόμηση νέου τμήματος της οδού Ερμού.

 Πεζοδρόμηση των παράπλευρων οδών της πλατείας Αγίας Λαύρας και

Παρέμβαση στην οδό Φιλίας.

Σε πολλά από τα παραπάνω πεζοδρομημένα σημεία, η κίνηση θα επιτρέπεται ελαφρώς και σε ορισμένα άλλα οι δρόμοι δεν θα δέχονται οχήματα.

Η ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΗ

Στην πραγματικότητα πρόκειται για μια αρχιτεκτονική επανεξέταση σημείων, που αν δεν περπατήσει και δεν ενταχθεί σε ευρωπαϊκό χρηματοδοτικό εργαλείο, τότε το σχέδιο θα μείνει στο συρτάρι του Δήμου και θα προχωρήσει μόνο το εγκεκριμένο και χρηματοδοτημένο τμήμα της Μητροπόλεως, από το Αρχοντικό Παναγιωτόπουλου μέχρι την οδό Ρωμανιώλη (στο ύψος των Υψηλών Αλωνίων).

Το έργο αυτό έχει έτοιμη μελέτη και η έναρξη των εργασιών είχε μετατεθεί για μετά τις γιορτές Χριστουγέννων-Πρωτοχρονιάς, κατόπιν αιτήματος του Εμπορικού Συλλόγου που έγινε δεκτό από τον δήμαρχο, για να μη διασαλευθεί η κίνηση στην αγορά.

Η εκτίμηση της αρμόδιας υπηρεσίας του δήμου, ανεβάζει το διεκδικούμενο κονδύλι στα 3 εκατ. ευρώ, μέσα από το νέο ΕΣΠΑ, κάτι που θα κριθεί τον προσεχή Μάρτιο, χωρίς να μπορεί να θεωρηθεί δεδομένη η έγκρισή του, καθότι το Αίγιο μαζί με το Αγρίνιο είχαν πάρει τη μερίδα του λέοντος, στην προηγούμενη φάση Αστικών Αναπλάσεων της ΠΔΕ.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Το αρνητικό σερί της ΑΕΚ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Το αρνητικό σερί της ΑΕΚ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ