2017-01-17 21:03:18
Φωτογραφία για US Navy: Τον Απρίλιο παράδοση του πρώτου «supercarrier»!
Ο καιρός γαρ εγγύς! Όπως ανακοίνωσε το αμερικανικό Ναυτικό, τον ερχόμενο Απρίλιο προγραμματίστηκε η παράδοση του «σούπερ αεροπλανοφόρου» (supercarrier), όπως έχει αποκληθεί, USS Gerald R. Ford, του πρώτου από τα νέας γενιάς αεροπλανοφόρα, που θα έπρεπε βέβαια, σύμφωνα με τον αρχικό προγραμματισμό, να έχει παραδοθεί από το 2014, έχοντας ξεκινήσει η ναυπήγηση το 2005.

Πρόκειται για αεροπλανοφόρο μήκους 350 μέτρων, το οποίο θα δώσει το όνομά του στα νέου τύπου αεροπλανοφόρα, τα οποία θα αντικαταστήσουν τα τύπου Nimitz που αξιοποιεί επιχειρησιακά ο Κλάδος. Θα αντικαταστήσει το μη ενεργό ήδη, USS Enterprise.

Πρόκειται για ένα από τα πιο πολυδάπανα αεροπλανοφόρα που ναυπηγήθηκαν για το αμερικανικό Ναυτικό, κάτι μέχρις ενός σημείου λογικό, αφού είναι το πρώτο και είναι λογικό να αντιμετωπίσει «παιδικές ασθένειες», όπως σε κάθε οπλικό σύστημα που κατασκευάζεται για πρώτη φορά.


Σε κάθε περίπτωση, οι καθυστερήσεις που σημειώθηκαν και οι υπερβάσεις κόστους, οδήγησαν στην άσκηση σκληρής κριτικής εκ μέρους του Γερουσιαστή Τζον Μακέιν, επικεφαλής της πανίσχυρης Επιτροπής Ενόπλων Δυνάμεων της Γερουσίας (Senate Armed Services Committee).

Σύμφωνα με τις δηλώσεις που έγιναν, το έργο έχει ολοκληρωθεί κατά 99% και οι δοκιμές κατά 93%, με τους αξιωματούχους του Ναυτικού να υποστηρίζουν ότι τους τελευταίους μήνες σημειώθηκε μεγάλη πρόοδος.

Το όνομα του νέας γενιάς αεροπλανοφόρου είναι αυτό του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Τζέραλντ Φορντ, ο οποίος είχε υπηρετήσει επί του ελαφρού αεροπλανοφόρου USS Monterrey, κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ