2017-01-18 12:29:31
Φωτογραφία για Χρειάζονται μόνο 15 λεπτά για να διώξετε τον ενοχλητικό πονόδοντο! Δείτε...
Λένε ότι ο πονόδοντος είναι ο πιο οξύς πόνος μετά τις ωδίνες του τοκετού. Και δεν έχουν άδικο! Συνήθως, εμφανίζεται απροειδοποίητα – συχνά μάλιστα μέσα στη νύχτα – και είναι τόσο έντονος και διαπεραστικός που αναγκάζει ακόμα και τον πιο φοβητσιάρη ασθενή να επισκεφτεί τον οδοντογιατρό του, προκειμένου να βρει ανακούφιση.

Μέχρι τη στιγμή της επίσκεψης όμως, δείτε πώς μπορείτε να τον καταλαγιάσετε με απλές φυσικές θεραπείες μέσα σε 15 λεπτά!

5 λεπτά για να εντοπίσετε το πρόβλημα

Με τη βοήθεια ενός καθρέφτη, προσπαθήστε να εντοπίσετε μέσα στο στόμα σας πιθανά σημάδια που συνοδεύουν τον πόνο. Αν, για παράδειγμα, παρατηρήσετε μία μικρή σκουρόχρωμη κηλίδα πάνω στο σμάλτο του εν λόγω δοντιού και την ίδια στιγμή ο πόνος είναι διάχυτος και οξύνεται όταν καταναλώνετε πολύ ζεστά, κρύα ή σακχαρούχα ροφήματα και τρόφιμα, τότε πιθανότατα πρόκειται για μία επιφανειακή τερηδόνα. Τερηδόνα σε προχωρημένο στάδιο αντιθέτως σας ταλαιπωρεί, αν εντοπίσετε κάποια μαύρη τρύπα στο δόντι. Σε αυτήν την περίπτωση, ο πόνος είναι πιο έντονος και χαρακτηρίζεται από συνεχείς παλμικούς χτύπου,ς όταν βρίσκεστε σε ξαπλωτή θέση.


Υπεύθυνο είναι το βακτήριο streptococcus mutans, που έχει διαβρώσει την οδοντίνη, δηλαδή τον εσωτερικό ιστό του δοντιού και έχει φτάσει στη σάρκα του, προκαλώντας οίδημα που συμπιέζει τα νεύρα και ξυπνάει τον πόνο. Αν αντιθέτως παρατηρήσετε ότι τα ούλα σας έχουν ερεθιστεί και ματώνουν, τότε το πρόβλημα εντοπίζεται στους ιστούς που υποστηρίζουν το δόντι.

4 λεπτά για να πλύνετε τα δόντια σας

Συχνά, υπεύθυνο για τον πόνο είναι κάποιο υπόλειμμα φαγητού, που έχει παγιδευτεί μέσα στη χαρακτηριστική μαύρη τρύπα της τερηδόνας ή ανάμεσα σε ένα δόντι και ένα ούλο. Για να το απομακρύνετε, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε την οδοντόβουρτσά σας με κινήσεις από κάτω προς τα πάνω και αντίθετα, επιμένοντας στο εν λόγω σημείο. Ξεπλύνετε το στόμα σας αρκετές φορές, χρησιμοποιώντας στο τέλος ένα ειδικό στοματικό διάλυμα.

Προσοχή: αν παρατηρήσετε φλεγμονή των ούλων, αποφύγετε να χρησιμοποιήσετε οδοντόβουρτσα με σκληρές τρίχες.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ