2017-01-18 13:43:09
Φωτογραφία για Το πιο σημαντικό επιχείρημα ότι το Σαββατοκύριακο πρέπει να διαρκεί τρεις μέρες
Οι  επιστήμονες και οι επαγγελματίες υγείας έχουν μιλήσει πολλές φορές για τα πλεονεκτήματα που μπορεί να έχει μια εργατική πραγματικότητα με λιγότερες ώρες και συνεπώς μεγαλύτερα διαστήματα συγκέντρωσης.

Τώρα ήρθε και μια απόδειξη να επιβεβαιώσει ότι τα Σαββατοκύριακα δε θα έπρεπε να διαρκούν δύο, αλλά τρεις μέρες. Σύμφωνα με τους ειδικούς της εργατικής ψυχολογίας, μόνο τέσσερις με πέντε ώρες από αυτές που εργαζόμαστε είναι στην πραγματικότητα παραγωγικές.

Με το να πιέζεις τους ανθρώπους να μείνουν συγκεντρωμένοι για μεγαλύτερο διάστημα από αυτό που μπορούν, είναι πολύ πιθανό να υιοθετήσουν ορισμένες κακές συνήθειες. Ακόμα χειρότερα, αυτές οι κακές συνήθειες μπορεί να αρχίσουν να συμβαίνουν κατά τη διάρκεια της χρονικής περιόδου όπου οι άνθρωποι είναι συνήθως παραγωγικοί.

Γι΄αυτό λοιπόν, οι επιστήμονες συνιστούν τετραήμερη εργασία, προκειμένου να βελτιωθούν οι συνθήκες. Μάλιστα, το 2008, κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης, ο τότε κυβερνήτης της Γιούτα, Jon Huntsman, σχεδίασε ένα πρόγραμμα μετάβασης σε μια εβδομάδα τεσσάρων εργατικών ημερών, αλλά με δέκα ώρες δουλειάς κάθε μέρα. Περίπου το 75 τοις εκατό των κρατικών εργοδοτών το δοκίμασε, και το αποτέλεσμα ήταν η μείωση του κόστους θέρμανσης και ηλεκτρισμού στα γραφεία, αλλά και υψηλότερο ηθικό των εργαζομένων οι οποίοι απέφευγαν και την κίνηση των ωρών αιχμής.

Μήπως να το σκεφτούμε κι εμείς;
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ