2017-01-19 19:03:08
Φωτογραφία για Νίκος Κοντοές: Η υπογειοποίηση του τρένου από Άγιο Διονύση μέχρι Παπαφλέσσα μπορεί να λειτουργήσει...
Πεπεισμένος  ότι η υπογειοποίηση της γραμμής του ΟΣΕ στο τμήμα από Άγιο Διονύση μέχρι Παπαφλέσσα μπορεί να αποτελέσει μια βίωσιμη λύση για τη διέλευση από τον κεντρικό πολεοδομικό ιστό της πόλης εμφανίζεται ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΛΠΑ Νίκος Κοντοές. Όπως ο ίδιος επισημαίνει σε κείμενό του στα social media:

«Είμαι περισσότερο πεπεισμένος παρά ποτέ, ότι η υπόγεια διέλευση, τουλάχιστον στο τμήμα του κεντρικού πολεοδομικού ιστού (απο Αγ. Διονύση μέχρι Παπαφλέσσα) είναι μια απολύτως ρεαλιστική, απο άποψη κόστους, λύση!!!

Μπορεί μάλιστα να πραγματοποιηθεί με τον προαστιακό σε λειτουργία, με ελάχιστες δισλειτουργίες κατά την διάρκεια κατασκευής των έργων!

Και ΑΙΣΙΟΔΟΞΩ ότι, οι τελικές αποφάσεις μπορεί να οδηγηθούν σε αυτό το αποτέλεσμα!

Στην υπόγεια διέλευση. Αρκεί οι πολιτικές και αυτοδιοικητικές δυνάμεις της πόλης καθώς και οι επιστημονικοί φορείς(πρωτίστως το ΤΕΕ) να επιμείνουν!!!!


Και τότε Κεφαλοποιείται, για την πόλη, η απόδοση των 270 στρεμμάτων χερσαίας Λιμενικής Ζώνης παραθαλασσίου "προσώπου" που είναι σε εξέλιξη και σύντομα ολοκληρώνεται, καθώς θα δοθεί η δυνατότητα για μια μείζονα πολεοδομική παρέμβαση, σε μεγαλύτερο χωρικό βάθος.

Για μιά Παρέμβαση "ορόσημο" μετά το αρχικό σχεδιασμό του Σταμάτη Βούλγαρη στα1828!!!

Βρισκόμαστε παραμονές των τελικών προτάσεων και αποφάσεων, που εκτιμώ ότι, δεν θα αργήσουν!

Περισσότερα και.....αναλυτικότερα, αναλόγως των εξελίξεων, ........προσεχώς”!
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ