2017-01-19 21:52:17
Φωτογραφία για Ηττα με... κάτω τα χέρια του ΠΑΟ από την Φενέρ -  (84-63)
Ο Παναθηναϊκός... κατέρρευσε στην Ulker Sports Arena και γνώρισε βαριά ήττα από τη Φενέρμπαχτσε με 84-63! Έχασαν και τη διαφορά της νίκης στο ΟΑΚΑ οι «πράσινοι» που ήταν τραγικοί επιθετικά!

Λευκή πετσέτα πέταξε στην Πόλη ο Παναθηναϊκός και απομακρύνεται πλέον ακόμα περισσότερο από τη μάχη της τετράδας... Η Φενέρ πήρε ξεκούραστα νίκη και διαφορά (84-63) συντρίβοντας τους πράσινους που είχαν μείνει στο ΣΕΦ! Αποστολή στην Κων/πολη: Γιώργος Ζάκκας.

H oμάδα του Τσάβι Πασκουάλ που... έτρωγε σίδερα στο ΣΕΦ, εμφανίστηκε εντελώς διαφορετική προς το χειρότερο κόντρα στην Φενέρ, η οποία το εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο! Παρά την απουσία της τελευταίας στιγμής (Ούντοχ) η ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς κυριάρχησε κόντρα στους κάκιστους πράσινους με αποκάλυψη τον Ντουβερίογλου και πήρε τη νίκη, αλλά και την διαφορά, αφού κάλυψε τους 11π. της νίκης των «πράσινων» στο ΟΑΚΑ στον πρώτο γύρο!


Πλέον η Φενέρ ανέβηκε στο 11-7, ενώ ο Παναθηναϊκός έπεσε στο 10-8 και απομακρύνθηκε ακόμα περισσότερο από την προνομιούχο τετράδα της κατάταξης και το πλεονέκτημα έδρας!

Δες την εξέλιξη όλων των αγώνων από το καλύτερο live score!

Η Φενέρ μπήκε... ζεστά, με δύο τρίποντα από Νάναλι και Ντατόμε (8-3), με τον Παναθηναϊκό να απαντά με τον Σίνγκλετον (13-12, 5'). Ο Ντατόμε «έγραψε» 3/3 από τα 6,75μ. για το 19-12 και οι «πράσινοι» δέχτηκαν 6-0 στα τελευταία 80 δευτερόλεπτα της περιόδου για το 27-16 από τον Ντουβερίογλου!

Ο νεαρός σέντερ επιστρατεύτηκε από τον Ομπράντοβιτς μετά τα γρήγορα φάουλ του Βέσελι και την απουσία του Ούντοχ και ήταν πρωταγωνιστής σε άμυνα και επίθεση για το 13-0 που ολοκληρώθηκε στο 13' (34-16)! Οι παίκτες του Πασκουάλ έδειχναν αποσβολωμένοι, έκαναν απίστευτα λάθη και στις δύο πλευρές του παρκέ κι έχαναν τα ριμπάουντ (16-8 στο πρώτο ημίχρονο) με τον Τζέιμς να είναι ο μοναδικός που αντέδρασε (36-22), πριν ο Σλούκας καταγράψει τη μέγιστη διαφορά των γηπεδούχων (42-22, 16'), πριν το 44-28 της ανάπαυλας.

Ο Τζέιμς προσπάθησε να... κουβαλήσει τον Παναθηναϊκό στην τρίτη περίοδο, με εννέα σερί πόντους, όμως δεν είχε στηρίγματα, με το Νάναλι να ανεβάζει τη διαφορά και στο +21 (54-33, 24'). Οι βολές του Φελντέιν μάζεψαν λίγο την απόσταση (56-42, 27'), όμως η Φενέρ δεν είχε πρόβλημα να κλείσει το τρίτο δεκάλεπτο στο +15 (60-45).

Η κατάσταση έγινε ακόμα χειρότερο στο τέταρτο δεκάλεπτο, με σερί 10-0 να διαμορφώνει το 70-45 (34'). Οι «πράσινοι» έδειχναν ανήμποροι να προστατεύσουν ακόμα και τη διαφορά από τη νίκη στο ΟΑΚΑ, με το τελικό να επιβεβαιώνει την θριαμβευτική βραδιά των πρωταθλητών Τουρκίας.

Ο MVP: Ο Αχμέτ Ντουβερίογλου στα περισσότερα παιχνίδια... μπαινοβγαίνει στην 12άδα με πολύ μικρή συμμετοχή, όμως απέναντι στον Παναθηναϊκό κλήθηκε να βοηθήσει κάτω από το καλάθι και ήταν ο παίκτης-κλειδί για την Φενέρ!

Ο Σκληρός: Ο Λουίτζι Ντατόμε ανεβαίνει το τελευταίο διάστημα και το επιβεβαίωσε και σε αυτό το παιχνίδι, με τον Σλούκα να είναι κι αυτός αποδοτικός όσο αγωνίστηκε. Από πράσινης πλευράς διασώθηκε ο Τζέιμς και ο Σίνγκλετον όσο αγωνίστηκε πριν τραυματιστεί στην τρίτη περίοδο στο πόδι και αποχωρήσει.

Ο Αόρατος: Ο Νικ Καλάθης ήταν σε πολύ κακή μέρα και αυτό παρέσυρε όλη την ομάδα του στην έδρα της Φενέρ.

Ο Πεσμένος: Ο Κέι Σι Ρίβερς που ήταν... καυτός στο ΣΕΦ περιορίστηκε στην Πόλη και έφτασε σε διψήφιο αριθμό πόντων όταν το παιχνίδι είχε πλέον κριθεί.

Η Γκέλα: Ο Παναθηναϊκός ήταν πάρα πολύ κακός στην Πόλη και αυτό αποτυπώθηκε και στους αριθμούς, όπως στα ριμπάουντ (32-21 για την Φενέρ) και την αναλογία ασίστ/λαθών (13/13).

Η στιγμή: Η Φενέρ έδειξε τις διαθέσεις της από την πρώτη περίοδο, όπου με την είσοδο του Ντουβερίογλου έκλεισε με +11 το δεκάλεπτο (27-16) και έβαλε τις (ψυχολογικές) βάσεις για τη νίκη της.

Η διαιτησία: Λαμόνικα (Ιταλία), Ρίζικ (Ουκρανία), Πεεράντι (Εσθονία) είχαν τα λάθη τους, όμως δεν επηρέασαν τη ροή του αγώνα.

Οι Στρατηγοί: Ο Ούντοχ ήταν εκτός μάχης, ο Βέσελι χρεώθηκε γρήγορα με φάουλ και ο Ομπράντοβιτς πόνταρε στον Ντουβερίογλου και δικαιώθηκε, με την Φενέρ να κυριαρχεί από την αρχή ως το τέλος απέναντι σε έναν Παναθηναϊκό που δεν είχε αρχή, μέση και τέλος, ενώ απέκτησε και πονοκέφαλο με τον τραυματισμό του Σίνγκλετον.

Η εξέδρα: Σχεδόν 12.000 Τούρκοι γέμισαν την «Ούλκερ Σπορτς Αρένα» και πανηγύρισαν μια μεγάλη νίκη της Φενέρ. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ