2017-01-21 12:08:33
Φωτογραφία για Εξώδικo των Νοσηλευτών για τα προβλήματα στο ΑΣΕΠ
Posted By: Βασιλική Αγγουρίδη - Virus

Εκτός λειτουργίας βρίσκεται το ηλεκτρονικό σύστημα υποδοχής των αιτήσεων για την προκήρυξη 7Κ στην ιστοσελίδα του ΑΣΕΠ.

Σύμφωνα με την Ένωση Νοσηλευτών Ελλάδας, τόσο εκατοντάδες μέλη, που έχουν υποστεί ταλαιπωρία, όσο και το ίδιο το προεδρείο διαπίστωσε πως το σύστημα βρίσκεται σε αναστολή «λόγω συντήρησης», όπως αναγράφεται στη σελίδα του ΑΣΕΠ. Προκειμένου, λοιπόν, να διασφαλίσει τα δικαιώματα των νοσηλευτών, η ΕΝΕ αποφάσισε να στείλει εξώδικη διαμαρτυρία στο Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού (ΑΣΕΠ), ως το επαγγελματικό επιμελητήριο και το θεσμικό όργανο τους.

Όπως τονίζουν, «είναι παράνομο και αντισυνταγματικό να αποστερείται μεγάλος αριθμός πολιτών τη δυνατότητα συμμετοχής σε διαγωνισμούς πρόσληψης προσωπικού χωρίς καμία δική του υπαιτιότητας, λόγω ανεπάρκειας του συστήματος και των τεχνικών μέσων». Παράλληλα, κρίνεται επιβεβλημένο να παρασχεθεί η νόμιμη δυνατότητα σε όλους τους υποψηφίους που το επιθυμούν να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό.


Έτσι, η ΕΝΕ ζητά άμεσα απόφαση παράτασης της προθεσμίας υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων

Συμμετοχής στην προκήρυξη 7Κ, με ταυτόχρονη αναβάθμιση του τεχνικού συστήματος και ομαδοποίησης των αιτήσεων ανά κατηγορία κλάδων (Νοσηλευτές ΤΕ και ΠΕ, ΔΕ Βοηθοί Νοσηλευτών κτλ), ώστε να σταματήσουν να παρατηρούνται ανάλογα φαινόμενα, καθώς και σε αντίστοιχη παράταση της προθεσμίας αποστολής των δικαιολογητικών.
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ