2017-01-23 13:03:17
Φωτογραφία για Γιατί δεν εκδόθηκε απόφαση από τον Άρειο Πάγο για τους 8 Τούρκους
Νέα ημερομηνία για την έκδοση της απόφασης των 8 Τούρκων, για τις 26 Ιανουαρίου 2017, όρισαν τα αρμόδια ποινικά τμήματα του Αρείου Πάγου.

Η πρώτη σύνθεση του δικαστηρίου που ανέβηκε στην έδρα ανακοίνωσε πως για τους τέσσερις Τούρκους αξιωματικούς η απόφαση θα απαγγελθεί στις 26/1/2017 στις 3 το

μεσημέρι.

Η αναβολή κρίθηκε αναγκαία, όπως ανακοινώθηκε, λόγω σοβαρής ασθένειας μέλους της συνθέσεως το δικαστήριο δεν ολοκλήρωσε την διάσκεψη του επί των υποθέσεων.

Η ίδια ημερομηνία ορίστηκε και για τους άλλους τέσσερις Τούρκους. Όπως ανακοίνωσαν οι άλλες δυο συνθέσεις του δικαστηρίου οι διασκέψεις τους δεν έχουν ολοκληρωθεί και η απόφασή τους θα εκδοθεί το μεσημέρι της 26ης Ιανουαρίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι συνθέσεις των δικαστηρίων καθυστέρησαν να ανέβουν στην έδρα εξαιτίας σημερινού ατυχήματος μέλους του δικαστηρίου.

Η επόμενη μέρα


Αν το ανώτατο δικαστήριο πει «όχι» στην έκδοση των 8 Τούρκων η υπόθεση θα κλείσει. Στην περίπτωση, όμως, που κάνει δεκτό το αίτημα των Τουρκικών αρχών

μόνο ο υπουργός Δικαιοσύνης μπορεί να αλλάξει την απόφαση και να αρνηθεί την έκδοση τους.

Πάντως, ακόμη και αν η απόφαση του ανωτάτου δικαστηρίου είναι θετική για το αίτημα των τουρκικών αρχών και συμφωνήσει με αυτή και ο υπουργός Δικαιοσύνης και πάλι η έκδοση των 8 δεν θα είναι άμεση καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία εξέτασης αιτημάτων ασύλου που, όπως εκτιμάται, δεν θα έχει ολοκληρωθεί πριν από το τέλος Μαρτίου.

Την ίδια ώρα οι εκζητούμενοι μπορεί να προσφύγουν στο Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων το οποίο μπορεί να ανατρέψει την απόφαση του Αρείου Πάγου και να ασκήσει, ουσιαστικά μεγάλη πίεση στην ελληνική κυβέρνηση για την απόρριψη του αιτήματος των τουρκικών αρχών.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ