2017-01-23 14:50:11
Φωτογραφία για Δωρεά προσωπικού αρχείου του κ. Νίκου Φαλά στη βιβλιοθήκη του Παν. Κύπρου
Σε νέα δωρεά προς το Πανεπιστήμιο Κύπρου, προέβη ο κ. Φαλάς, ο οποίος δώρισε στη Βιβλιοθήκη του ΠΚ την προσωπική συλλογή του σχετικά με τη Χερσόνησο της Καρπασίας.

Η εν λόγω συλλογή αποτελείται από εφημερίδες, περιοδικά, φυλλάδια-έντυπα, έγγραφα, φωτογραφίες, γκραβούρες, ηχογραφημένες και οπτικογραφημένες κασέτες και εκατοντάδες άλλα στοιχεία για τη Χερσόνησο της Καρπασίας, τους εγκλωβισμένους, τον Απόστολο Ανδρέα, καθώς και βιβλία για την Καρπασία ή Καρπασιτών συγγραφέων. Το αρχείο καλύπτει τη χρονολογική περίοδο 1927-2016 και δημιουργήθηκε κατά τις δραστηριότητες του κατόχου ως Ριζοκαρπασίτη Συλλέκτη και Προέδρου της Συντονιστικής Επιτροπής Καρπασίας.

 

Η τελετή υπογραφής της Συμφωνίας Δωρεάς μεταξύ του κ. Φαλά και του Πανεπιστημίου Κύπρου πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, 10 Ιανουαρίου 2017 στην Πανεπιστημιούπολη. Κατά την εκδήλωση, ο κ. Φαλάς σημείωσε ότι νιώθει περήφανος και ικανοποιημένος, αφού ένα Ακαδημαϊκό ίδρυμα του κύρους του Πανεπιστημίου Κύπρου αποδέχθηκε τη δωρεά και θα φιλοξενήσει ένα τόσο σημαντικό αρχείο.


 

Ο Πρύτανης, Καθηγητής Κωνσταντίνος Χριστοφίδης, αφού ευχαρίστησε τον κ. Φαλά για την τόσο ευγενή και γενναιόδωρη χειρονομία του, ανέφερε ότι το εν λόγω αρχείο, θα αποτελέσει μια πολύ σημαντική προσθήκη στις συλλογές της Βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου Κύπρου, οι οποίες σύντομα θα στεγάζονται στο νέο υπερσύγχρονο Κέντρο Πληροφόρησης-Βιβλιοθήκη «Στέλιος Ιωάννου», η ανέγερση του οποίου αναμένεται να ολοκληρωθεί τους επόμενους μήνες.

 

Ο Πρύτανης πρόσθεσε, επίσης, ότι το Πανεπιστήμιο Κύπρου είναι ιδιαίτερα περήφανο για τα αρχεία που διαθέτει, μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνεται και το Προεδρικό αρχείο του πρώην Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Γιώργου Βασιλείου, το οποίο απέκτησε έπειτα από δωρεά του ιδίου. Σημείωσε τέλος ότι το αρχείο του κ. Φαλά πρόκειται να ψηφιοποιηθεί έτσι ώστε να αποκτήσουν οι χρήστες πιο εύκολη πρόσβαση στο υλικό του.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ