2017-01-23 22:07:11
Φωτογραφία για Τι θα συνέβαινε σε περίπτωση ΑΠΟΠΕΙΡΑΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ του Trump στην Ορκωμοσία; [video]
Μπορεί ο Donald Trump να ορκίστηκε πλέον 45ος πρόεδρος των ΗΠΑ και να ακολούθησε η πρώτη μεγάλη αντικυβερνητική διαδήλωση μετά από τελετή ορκωμοσίας, ξεπερνώντας κατά πολύ εκείνες που είχαν γίνει επί Richard Nixon, αλλά ένα «τι θα γινόταν αν» πλανάται ακόμα στη διχασμένη κοινωνία της Αμερικής.

Ποιο είναι αυτό; Το τι θα γινόταν εάν την ημέρα της ορκωμοσίας ο Donald Trump έπεφτε θύμα δολοφονίας, μπροστά στα μάτια εκατομμυρίων ανθρώπων. Ποιος θα κυβερνούσε τον τόπο σε αυτή την περίπτωση;

Σύμφωνα με το αμερικανικό σύνταγμα αν ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος δολοφονηθούν ή δεν είναι σε θέση να εκπληρώσουν τα καθήκοντά τους, ο επόμενος στη σειρά που αναλαμβάνει -προσωρινά- τη διακυβέρνηση είναι ο Πρόεδρος της Βουλής.

Σε περίπτωση που και οι τρεις παραπάνω δεν μπορούν να κυβερνήσουν, η ευθύνη πέφτει στα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, ξεκινώντας με τον υπουργό Εξωτερικών.


Μάλιστα, ως μέτρο προφύλαξης ο Γραμματέας της Κυβέρνησης, γνωστός σε αυτό το πλαίσιο ως Ειδικός Προεδρικός Διάδοχος, δεν παρίσταται στην τελετή ορκωμοσίας, για παν ενδεχόμενο. Δηλαδή για την περίπτωση που όλα πάνε στραβά και γίνει απόπειρα δολοφονίας του Προέδρου, θα πρέπει να είναι έτοιμος να αναλάβει.

Σε αντίθεση με ό,τι θα συνέβαινε κανονικά, αυτό το πρόσωπο δεν θα ήταν κάποιος εκλεκτός του Trump, καθώς ακόμη δεν έχει ορίσει Γραμματέα του Υπουργικού Συμβουλίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να ορίσει τον Rex Tillerson, αλλά αυτό ίσως γίνει την άλλη εβδομάδα ή και αργότερα.
Πηγή Tromaktiko
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ