2017-01-23 22:56:06
Φωτογραφία για Οι δυο ταχύτητες στην παραγωγή ασφαλίστρων
Η πορεία της οικονομίας εξακολουθεί να επηρεάζει αρνητικά και την ασφαλιστική αγορά, όπως προκύπτει από μία πιο προσεκτική εξέταση των στατιστικών στοιχείων παραγωγής ασφαλίστρων που επεξεργάζεται η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος για τις εταιρείες μέλη της.

Εξετάζοντας την παραγωγή ασφαλίστρων του κλάδου γενικών ασφαλίσεων (ζημιών) του διαστήματος Ιανουαρίου-Νοεμβρίου 2016 σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του 2015, διαπιστώνουμε ότι όλοι σχεδόν οι «παραγωγικοί» κλάδοι, οι κλάδοι που είναι σε άμεση συνάρτηση με την οικονομία, εμφανίζουν μείωση παραγωγής. Ο κλάδος «Μεταφερόμενα εμπορεύματα» έχει μείωση παραγωγής -4,8%, ο κλάδος πυρκαγιά και στοιχεία της φύσεως μείωση -4,7%, οι Λοιπές ζημίες αγαθών έχουν μείωση παραγωγής -2,2% και μόνο οι κλάδοι πιστώσεων και Διάφορες χρηματικές απώλειες είχαν μικρή αύξηση της παραγωγής.

Αντιθέτως οι ασφαλίσεις ζωής και ασθένειας (ασφαλίσεις ιδιωτών) και οι ομαδικές ασφαλίσεις εμφανίζουν σημαντική άνοδο. Όσο βέβαια η οικονομία θα παραπαίει τόσο οι «παραγωγικοί» κλάδοι θα επηρεάζονται αρνητικά και θα παρατηρούνται δυο ταχύτητες στις ασφαλίσεις.
Πηγή Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ