2017-01-25 10:50:16
Φωτογραφία για ΠτΔ: Το αμέσως επόμενο διάστημα θα είναι καθοριστικό...
"Είμαι απόλυτα πεπεισμένος πως εάν όλα τα μέρη και ιδιαιτέρως, δεν το λέω με διάθεση κριτικής, αλλά λόγω των περιστάσεων, η Τουρκία προσέλθει με δημιουργική και εποικοδομητική προσέγγιση, μπορούμε να πετύχουμε την επίλυση του Κυπριακού στη βάση και εντός του πλαισίου των ευρωπαϊκών αρχών και αξιών." δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης προσφωνώντας την Τρίτη την Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης στο Στρασβούργο στο πλαίσιο της κυπριακής προεδρίας της Επιτροπής Υπουργών του ΣτΕ.

Με ιδιαίτερη ικανοποίηση προσφώνησα σήμερα την Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης. Η ικανοποίηση είναι ακόμα πιο ιδιαίτερη, λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η Κυπριακή Προεδρία της Επιτροπής Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Ταυτόχρονα, η σημερινή μου παρουσία στο Συμβούλιο της Ευρώπης αποτελεί ξεκάθαρη ένδειξη και απόδειξη της σημασίας που η Κυπριακή Δημοκρατία αποδίδει στο Συμβούλιο για την προσφορά του στη θεμελίωση και σεβασμό των αρχών και αξιών του Ευρωπαϊκού Πολιτισμού.


Έχοντας ως βασικό πυλώνα την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, το Συμβούλιο της Ευρώπης πέτυχε να αναπτύξει εκείνους τους θεσμούς και όργανα, με προμετωπίδα το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, που συνέβαλαν και συμβάλουν ουσιαστικά στην προαγωγή, προστασία και σεβασμό των ατομικών δικαιωμάτων όλων εμάς που ζούμε στην Ευρώπη και όχι μόνον.

Κατά τη διάρκεια της Κυπριακής Προεδρίας θα εργαστούμε ακόμη πιο εντατικά προκειμένου να αναδειχθεί ακόμη περισσότερο η σημασία και ο ρόλος που μπορεί να διαδραματίσει το Συμβούλιο της Ευρώπης στην ανταπόκριση των σημαντικών προκλήσεων που η Ευρώπη συλλογικά καλείται σήμερα να αντιμετωπίσει.
Πηγή
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ