2017-01-26 10:03:31
Φωτογραφία για Χάνουν ολυμπιακά μετάλλια οι Μπολτ και Λεμπέντεβα!
Ο Τζαμαϊκανός σπρίντερ την… πλήρωσε για συναθλητή του στην ομάδα 4Χ100 της χώρας του, στους Ολυμπιακούς του Πεκίνου. Θετική σε έλεγχο ντόπινγκ η Ρωσίδα για τους αγώνες του Λονδίνου!

Ο Γιουσέιν Μπολτ έχασε ένα από τα χρυσά Ολυμπιακά μετάλλια της συλλογής του, καθώς η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή ανακοίνωσε την ακύρωση της ομάδας της Τζαμάικα που κατέκτησε την πρώτη θέση στη σκυταλοδρομία 4Χ100 μέτρων των ανδρών.

Αιτία γι’ αυτή την εξέλιξη αποτελεί το γεγονός ότι η επανεξέταση των δειγμάτων του Νέστα Κάρτερ, ο οποίος ήταν μέλος της συγκεκριμένης τετράδας, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου, έδειξε ότι βρέθηκε «θετικός» στην απαγορευμένη ουσία «methylhexaneamine».

Έτσι, ο Κάρτερ ακυρώθηκε και μαζί του η ομάδα της Τζαμάικας, με αποτέλεσμα ο Μπολτ, ο οποίος μετρούσε τρεις «πρωτιές» (στα 100, τα 200 και τα 4Χ100 μέτρα) σε τρεις διοργανώσεις Ολυμπιακών Αγώνων (Πεκίνο 2008, Λονδίνο 2012 και Ρίο ντε Τζανέιρο 2016), να είναι πλέον κάτοχος οκτώ χρυσών μεταλλίων στην κορυφαία διοργάνωση.


Πλήγμα και για τη Λεμπέντεβα!

Η Τατιάνα Λεμπέντεβα ανήκει από την Τετάρτη στις τιμωρημένες αθλήτριες των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου και χάνει το ασημένιο μετάλλιο που κατέκτησε στη βρετανική πρωτεύουσα στο τριπλούν.

Η Ρωσίδα σταρ βρέθηκε «θετική» στους επανελέγχους που υποβλήθηκε την ουσία τουριναβόλη.  Οι Ρώσοι άσκησαν πιέσεις για να μην τιμωρηθεί η Ρωσίδα, η οποία είναι μέλος της ομοσπονδίας κλασικού αθλητισμού της πρώην σοβιετικής χώρας, όμως ο Ντένις Οσβαλντ τιμώρησε τελικά τη 40χρονη πρώην παγκόσμια πρωταθλήτρια.

Η Λεμπέντεβα χάνει και το αργυρό μετάλλιο που είχε κερδίσει στο μήκος με άλμα στα 7.03.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ