2017-01-26 16:17:09
Φωτογραφία για Συνάντηση εργασίας στο Υπ. Οικονομικών για την χρηματοδότηση των Ιαματικών Πηγών από το ΕΣΠΑ
Συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε στο Υπ.Οικονομικών την Τετάρτη 18 Ιανουαρίου μεταξύ του Προέδρου του Συνδέσμου Δήμων Ιαματικών Πηγών Ελλάδας κ.Γιάννη Καραγιάννη και της Ευγενίας Φωτονιάτα Ειδικής Γραμματέως Διαχείρισης Τομεακών Ε.Π του ΕΤΠΑ και ΤΣ. Από πλευράς του ΣΔΙΠΕ στη συνάντηση συμμετείχε και ο αντιδήμαρχος Λέσβου και αρμόδιος για τις Ιαματικές πηγές στο νησί κ.Κατσαρός Κώστας.

Τονίζεται πως η συνεργασία μεταξύ της κ.Φωτονιάτα και του κ.Καραγιάννη έχει ξεκινήσει αρκετούς μήνες πριν με στόχο την ποιοτική αναβάθμιση των υποδομών των επιχειρήσεων εκμετάλλευσης ιαματικών πηγών της χώρας μας. Πλέον, μετά την προσπάθεια των τελευταίων 2 ετών στο θέμα των αναγνωρίσεων των Ιαματικών Φυσικών Πόρων, αλλά και των αδειοδοτήσεων των εγκαταστάσεων, οι Ιαματικές πηγές μπορούν να διεκδικήσουν χρηματοδότηση από τα Ευρωπαϊκά προγράμματα και συγκεκριμένα από το ΕΠΑΝΕΚ.

Μετά την σε βάθος ανάλυση της κατάστασης, και την ανταλλαγή ουσιωδών πληροφοριών για το θέμα, συμφωνήθηκε πως η συνεργασία θα πρέπει να συνεχιστεί με την ίδια ένταση και τον επόμενο μήνα, έτσι ώστε στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΔΙΠΕ τον Φεβρουάριο στην Αθήνα, και ενώπιον όλων των μελών, να γίνει το αποφασιστικό βήμα για την απορρόφηση των κονδυλίων του ΕΠΑΝΕΚ από τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ