2017-01-29 00:39:11
Φωτογραφία για Έξω από την κούρσα για το εκπαιδευτικό της USAF το M-346!
Παρά τη συμμαχία με τον αμερικανικό κολοσσό Raytheon, το ευρωπαϊκό εκπαιδευτικό αεροσκάφος M-346 Master δεν τα κατάφερε και η κατασκευάστρια ιταλική Leonardo ανακοίνωσε πριν λίγες ώρες την απόσυρσή της από τη διαγωνιστική διαδικασία για την επιλογή του νέου εκπαιδευτικού της USAF (πρόγραμμα T-X), στην οποία είχαν κατέλθει προτείνοντας έκδοχο του αεροσκάφους το οποίο είχε κωδικοποιηθεί ως T-100.

Η ανακοίνωση αυτή έρχεται έναν σχεδόν χρόνο μετά την ανακοίνωση της συμμαχίας των δύο εταιριών με αντικείμενο την κάθοδο στον διαγωνισμό. Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσαν αιτιολογώντας την απόφαση αποχώρησης από τον διαγωνισμό, δεν κατόρθωσαν να καταλήξουν σε συμφωνία στο επιχειρηματικό κομμάτι της διαπραγμάτευσης με την αμερικανική Αεροπορία.

Οι δυο εταιρίες αναφέρουν ότι παραμένουν πεπεισμένες ότι η πρότασή τους ήταν πολύ ισχυρή. Το αεροσκάφος M-346 Master, κατασκευής του ομίλου Leonardo μέσω της θυγατρικής Alenia Aermacchi, προέκυψε από τη συνεργασία της ιταλικής πλευράς με τους Ρώσους για την κατασκευή μιας «δυτικοποιημένης» εκδοχής του εκπαιδευτικού Yakovlev Yak-130.


Πρόκειται για εντελώς διαφορετικά αεροσκάφη πλέον, καθώς στο M-346 έχουν ολοκληρωθεί σύγχρονα ηλεκτρονικά συστήματα (avionics), ενώ για να κατέλθει στον διαγωνισμό της USAF, είναι φυσικό ότι πολλά συστήματα θα ήταν αμερικανικής κατασκευής.

Πλέον, ο διαγωνισμός για το πρόγραμμα του T-X ίσως εξελιχθεί σε έναν ακόμα ανταγωνισμό ανάμεσα στους αεροναυπηγικούς και αεροδιαστημικούς κολοσσούς Lockheed Martin και Boeing, οι οποίες έχουν παρουσιάσει τις δικές τους προτάσεις.

Η πρώτη κατέθεσε πρόταση για το υπάρχων και δοκιμασμένο T-50 Golden Eagle που αναπτύχθηκε μαζί με την KAI (Korean Aerospace Industries) και η δεύτερη το αεροσκάφος που ανέπτυξε σε συνεργασία με τη σουηδική Saab.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ