2017-01-31 21:51:10
Φωτογραφία για Goldman Sachs: Προτίμηση στις ευρωπαϊκές μετοχές εφέτος
Οι ευρωπαϊκές μετοχές πρόκειται να φτάσουν τις αποδόσεις των αμερικανικών μόλις εξαλειφθεί η αβεβαιότητα που περιβάλει στις επικείμενες εκλογικές αναμετρήσεις, εκτιμά η Goldman Sachs.

Ο Stoxx Europe 600 πρόκειται να αποδώσει 8%, περιλαμβανομένων των μερισμάτων, μέχρι τα τέλη του 2017, χάρη στο αδύναμο ευρώ, την ισχυρή παγκόσμια ανάπτυξη και την ανάκαμψη στις τιμές του πετρελαίου, σύμφωνα με τον Christian Mueller-Glissmann, επικεφαλής στρατηγικής και κατανομής περιουσιακών στοιχείων στην Goldman Sachs στο Λονδίνο.

Αντίθετα, ο S&P 500 πρόκειται να αποδώσει το 2017 4%, σύμφωνα με τις προβλέψεις της τράπεζας, καθώς φθίνει η αισιοδοξία για την οικονομική ανάπτυξη στις Ηνωμένες Πολιτείες, περιορίζοντας το ράλι των μετοχών. Οι προβλέψεις τις αποδόσεις των μετοχών είναι στα τοπικά νομίσματα, διευκρινίζει το Bloomberg.

«Οι αμερικανικές μετοχές και πάλι θα κινηθούν ανοδικά, αλλά λιγότερο από την Ευρώπη, η οποία φτάνει την Αμερική», ανέφερε ο Mueller-Glissmann σε συνέντευξή του, προσθέτοντας πως «αυτό που παράγει αισιοδοξία στις ΗΠΑ αυτή τη στιγμή είναι οι φορολογικές περικοπές και η δημοσιονομική δαπάνη, αλλά αυτό μπορεί να καταλαγιάσει καθώς προχωρά το έτος. Υπάρχει ένα αρκετά καλό περιβάλλον για να τα πάει καλά η Ευρώπη».


Παρότι η αισιοδοξία ίσως είναι πλέον υπερβολική στις ΗΠΑ, οι Ευρωπαίοι εξαγωγείς πρόκειται να επωφεληθούν αν ο Τραμπ συνεχίσει να οδηγεί σε ισχυρό δολάριο και πιο αδύναμο ευρώ, τόνισε ο ειδικός.

«Θα είναι δύσκολο να κάνει πραγματικότητα όλες τις υποσχέσεις, ενώ τα επιτόκια αυξάνονται και οι αποτιμήσεις είναι εξαιρετικά υψηλές», επεσήμανε.

Το πρακτορείο αναφέρει ότι η Goldman είναι overweight στις ευρωπαϊκές μετοχές και underweight στις αμερικανικές σε ορίζοντα 12 μηνών. Η τράπεζα είναι neutral στον Stoxx 600 και overweight στον S&P 500 για τους επόμενους τρεις μήνες.

Οι τράπεζες είναι μεταξύ των τομέων που προτιμά η Goldman Sachs στην Ευρώπη φέτος, καθώς ωφελούνται από μια πιο απότομη καμπύλη απόδοσης. Οι επενδυτές μπορούν να αγοράσουν μετοχές τραπεζών για να αντισταθμίσουν την ευαισθησία των χαρτοφυλακίων τους στα υψηλότερα επιτόκια, πρότεινε ο Mueller-Glissmann.

Άλλοι στρατηγικοί αναλυτές έχουν προειδοποιήσει ότι η σύνδεση μεταξύ τραπεζών και αποδόσεων ομολόγων τελικά θα εξαφανιστεί.

Η Goldman Sachs προβλέπει ότι ο Stoxx Europe 600 θα κλείσει το έτος στις 380, δηλαδή 3,7% υψηλότερα σε σχέση με το κλείσιμο της Παρασκευής. Παράλληλα εκτιμά ότι ο S&P 500 θα κλείσει το χρόνο στις 2.300.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ