2017-02-01 18:58:10
Φωτογραφία για Θέλεις να γίνεις κι εσύ «Άρτεμης Σωρρας»; Aγόρασε τις μετοχές… με λίγα ευρώ!
Θέλετε να γίνετε και εσείς …δισεκατομμυριούχοι, όπως ο Αρτέμης Σώρρας; Τώρα το μπορείτε και μάλιστα με λιγότερα από …100 ευρώ! Αρκεί να μπείτε στο site  ebay.com και να αγοράσετε μία από τις μετοχές της  Τράπεζας της Ανατολής που διατίθενται και πάλι προς πώληση, μαζί με χιλιάδες άλλα συλλεκτικά έγγραφα και τίτλους από ολόκληρο τον κόσμο!

Όπως είναι φυσικό, πρόκειται για άχρηστους τίτλους, που μόνον συλλέκτες μπορούν να αφορούν και σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να μεταμορφώσουν τον κάτοχό τους σε …σύγχρονο Μίδα!

Εισερχόμενοι λοιπόν στη διάσημη αυτή σελίδα αγοραπωλησιών και αναζητώντας «Banque d΄orient», θα  οδηγηθείτε σε μετοχές της Τράπεζας της Ανατολής, πανομοιότυπες με αυτές που ο Αρτέμης Σώρρας έχει στην κατοχή του και ισχυρίζεται ότι αντιστοιχούν σε περίπου …670 δισεκατομμύρια!

Όπως βλέπετε από τις φωτογραφίες, η σχετική έρευνα του «Κ» βρήκε αρκετές τέτοιες μετοχές, που κοστίζουν από 93 έως και 420 ευρώ, ανάλογα βέβαια με την σπανιότητα, την κατάσταση στην οποία βρίσκονται και την ημερομηνία έκδοσής της
. Πάντως οι τιμές έχουν ανέβει, μετά τον θόρυβο που έχει δημιουργηθεί με τον Σώρρα, ενώ στο παρελθόν δεν ξεπερνούσαν τις λίγες δεκάδες ευρώ. Βέβαια σε καμία περίπτωση, η αγορά των μετοχών της «Τράπεζας της Ανατολής» δεν  εκτινάσσεται στα ιλιγγιώδη νούμερα στα οποία αποτιμά ο Πατρινός «σωτήρας» του έθνους και επικεφαλής της «Ελλήνων Συνέλευσις».

ΤΙ ΛΕΕΙ Η ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ

Ως γνωστόν, με επίσημη ανακοίνωσή της, η Εθνική Τράπεζα χαρακτηρίζει «ανύπαρκτο θέμα» τα περί απαιτήσεων «μετόχων-ομολόγων της Τράπεζας της Ανατολής» σε βάρος της Εθνικής. Τονίζει ότι μετά την εξαγορά της Τράπεζας της Ανατολής το 1932 από την Εθνική οι μετοχές της ακυρώθηκαν και οι απαιτήσεις τους «ουσιαστικά εκμηδενίστηκαν».

Αναλυτικότερα, όπως διευκρινίζεται «μετά την εξαγορά, όλες οι μετοχές της Τράπεζας Ανατολής ακυρώθηκαν και οι όποιοι νόμιμοι δικαιούχοι τους είχαν πλέον μόνο χρηματική απαίτηση από την ΕΤΕ, να λάβουν το τίμημα των 200 δρχ. ανά μετοχή.

Αυτές οι απαιτήσεις, όπως και κάθε άλλη χρηματική απαίτηση, υπήχθησαν στο καθεστώς του Ν.18/1944 (Νόμος Σβώλου), με τον οποίο ορίστηκε σχέση ανταλλαγής 1 νέας δρχ. για κάθε 50 δισ. προϋφιστάμενες δραχμές και, έτσι, ουσιαστικά εκμηδενίστηκαν. Επιπλέον, σε κάθε περίπτωση οι απαιτήσεις εκείνες έχουν παραγραφεί, συμπληρώνει η τράπεζα.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ