2017-02-02 19:08:41
Φωτογραφία για Αμερικανοί ογκολόγοι εναντίον Τραμπ
Αιμίλιος Νεγκής - Virus

Η Αμερικανική Εταιρεία Κλινικής Ογκολογίας, ο κορυφαίος επιστημονικός φορέας στον κόσμο για τον καρκίνο, εξέδωσε αιχμηρή ανακοίνωση μετά την απόφαση του Αμερικανού προέδρου, εκφράζοντας την ανησυχία της για τις συνέπειες στην έρευνα για τον καρκίνο, τη φροντίδα των ασθενών και τη διεθνή επιστημονική συνεργασία.

Η ανακοίνωση της ASCO έχει ως εξής:

«Ως ο παγκόσμιος ηγετικός οργανισμός ιατρών και επαγγελματιών ογκολογίας, οι οποίοι φροντίζουν ανθρώπους με καρκίνο και διενεργούν κλινική έρευνα, η Αμερικανική Εταιρεία Κλινικής Ογκολογίας, ανησυχεί βαθιά για τις δυνητικές συνέπειες της πρόσφατης προεδρικής διαταγής στην έρευνα για τον καρκίνο, τη φροντίδα των ασθενών και τη διεθνή επιστημονική συνεργασία.

Τα περισσότερα από 40.000 μέλη μας σε 148 χώρες ηγούνται την έφοδο για την κατάκτηση του καρκίνου σε όλες του τις μορφές και σε κάθε έθνος
. Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι από περισσότερες από 100 χώρες συμμετέχουν στις επιστημονικές συναντήσεις και ανταλλάσσουν εξελίξεις και ιδέες για να βελτιωθεί η φροντίδα των ασθενών. Εκατομμύρια επιζώντες καρκινοπαθείς ζουν σήμερα χάρη στην πρόοδο που έγινε δυνατή χάρη στην επιστημονική συνεργασία. Η πρόοδος κατά της νόσου θα ανακοπεί αν στενά δεμένη η παγκόσμια κοινότητα των φροντιστών διαχωριστεί από πολιτικές, οι οποίες απαγορεύουν την είσοδο στις ΗΠΑ σε μέλη συγκεκριμένων εθνικοτήτων για να διεξάγουν έρευνα, να φροντίσουν άτομα με καρκίνο ή να συμμετέχουν σε επιστημονικά ή ιατρικά συνέδρια.

Η πρώτη δέσμευση της ASCO είναι στα μέλη μας και στους ασθενείς τους. Απλώνουμε τα χέρια στα μέλη της ASCO που επηρεάζονται από αυτή την διαταγή και θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να υποστηρίξουμε τη συμμετοχή τους στις επιστημονικές συναντήσεις της ASCO και άλλες εκπαιδευτικές ευκαιρίες, που βοηθούν στη βελτίωση της φροντίδας ασθενών σε όλο τον κόσμο. Τα μέλη της ASCO που έχουν επηρεαστεί – είτε μένουν στις ΗΠΑ είτε στο εξωτερικό – μπορούν να επικοινωνήσουν με την ASCO για περισσότερες πληροφορίες και να μοιραστούν τις ιστορίες τους στο [email protected].

Η ASCO καλεί τους εθνικούς ηγέτες να εξαλείψουν άδικα εμπόδια στην επιστημονική ανταλλαγή και στην ιατρική εκπαίδευση. Έχουμε απευθυνθεί στους κρατικούς αξιωματούχους για να εξασφαλίσουμε ότι γίνονται κατανοητές οι συνέπειες αυτών των πολιτικών και για να διατηρήσουμε και επιταχύνουμε την πρόοδο στην επιστήμη και στη φροντίδα των ασθενών».

Η ανακοίνωση είναι διαθέσιμη: https://connection.asco.org/magazine/society-member-news/asco-statement-us-presidential-executive-order-entry-united-states
medispin
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ