2017-05-09 17:41:09
Φωτογραφία για H PILLARSTONE GREECE ΕΛΑΒΕ ΤΗΝ ΝΕΑ ΑΔΕΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ''ΚΟΚΚΙΝΩΝ'' ΔΑΝΕΙΩΝ
Η Pillarstone Greece πήρε και επισήμως, σύμφωνα με απόφαση της 2ας Μαΐου, η οποία δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, την τέταρτη κατά σειρά άδεια διαχείρισης μη εξυπηρετούμενων δανείων. Η εταιρεία αποτελεί θυγατρική του ξένου fund ΚΚR και σε αυτήν θα μεταφερθούν 1,2 δισ. ευρώ μη εξυπηρετούμενα επιχειρηματικά δάνεια, κατόπιν της σχετικής συμφωνίας που έχει υπογράψει το KKR με τη Eurobank και την Alpha Bank.

Το χαρτοφυλάκιο του 1,2 δισ. ευρώ μη εξυπηρετούμενων δανείων προέρχεται ισομερώς από τις δύο ελληνικές τράπεζες. Στο κοινοπρακτικό σχήμα KKR, Eurobank, Alpha συμμετέχει και η EBRD. Αξίζει να αναφερθεί ότι στην πλατφόρμα της Pillarstone έχουν ήδη μεταφερθεί για διαχείριση με στόχο την αναδιάρθρωση τα δάνεια της FAMAR και ήδη ετοιμάζονται και μεταφορές άλλων υπερχρεωμένων επιχειρήσεων.

Ποια είναι η PILLARSTONE

Η PILLARSTONE αποτελεί μια πλατφόρμα που ιδρύθηκε από το Fund KKR και τον John Davison το 2015 προκειμένου να συνεργαστεί με ευρωπαϊκές τράπεζες και να δημιουργήσει αξία διαχειριζόμενη τα μη τραπεζικά assets και όσα δεν αποδίδουν των ισολογισμών τους
. Από την παρουσίαση που πραγματοποίησε η πλατφόρμα στην Τράπεζα της Ελλάδος τον Μάρτιο του 2016, αναφέρεται ότι η πλατφόρμα θα εξασφαλίσει μακροπρόθεσμη χρηματοδότηση και τεχνογνωσία ώστε να βοηθήσει τις επιχειρήσεις, που έχουν μη εξυπηρετούμενα δάνεια, να σταθεροποιηθούν, να αναπτυχθούν και να δημιουργήσουν αξία η οποία θα αποτελεί όφελος σ' ένα μεγάλο εύρος μετόχων.

Η Pillarstone υποστηρίζεται από funds και λογαριασμούς που διαχειρίζεται η KKR credit και οι θυγατρικές της, ενώ θα κάνει leverage όλες τις παγκόσμιες πηγές της KKR ενώ θα έχει άμεση πρόσβαση σε μια μεγάλη δεξαμενή κεφαλαίων με ορίζοντα 8 έως 10 έτη. Τα οφέλη από την διαχείριση των δανείων θα είναι πολλά. Για τις τράπεζες, που δεν είναι οι φυσικοί κάτοχοι των επιχειρήσεων, η πλατφόρμα θα επιτρέψει να μοιραστούν τα οφέλη της ανάκαμψης καθώς θα βελτιώνεται η ποιότητα και η αξία των επιχειρήσεων με τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια. Για τις εταιρείες το όφελος θα είναι η μακροπρόθεσμη χρηματοδότηση και τα ξεκάθαρα αντικείμενα δραστηριότητας τα οποία θα υποδεικνύονται από ειδικούς που θα τις βοηθούν να σταθεροποιηθούν, να ξαναφτιαχτούν και να αναπτυχθούν.

Τέλος, για τις οικονομίες τα οφέλη θα είναι η προστασία των θέσεων εργασίας, της δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας, της δημιουργίας αλυσίδας προσφοράς, της δημιουργίας διατηρήσιμων εταιρειών που θα παίζουν τον ρόλο της δημιουργίας πλούτου στις τοπικές κοινωνίες. Επίσης, σε μακροπρόθεσμο επίπεδο, η πλατφόρμα θα ξεκλειδώνει γραμμές χρηματοδότησης, θα επιτρέπει στις τράπεζες να χρηματοδοτούν τις εταιρείες και τα νέα κεφάλαια θα αυξάνουν την σταθερότητα του οικονομικού συστήματος.

Στην πλατφόρμα επικεφαλής είναι ο κ. John Davison ο οποίος συνδυάζει την εμπειρία σε στρατηγικές συμβουλές (BOOZ and Μc Kinzey) ως turnaround Ceo και σε Private Equity Firms (Τhe Carlyle, Warburg Pincus and bridgepoint) και μ' ένα ισχυρό track record στην επίτευξη υψηλών επιπέδων ανάκαμψης και μείωσης της έκθεσης του δανεισμού στην RBS (2011-2015).

''The New Daily Mail'' 

με πληροφορίες από το newmoney.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ