2017-09-20 18:07:04
Φωτογραφία για Εξελίξεις- σοκ στην υπό χρεωκοπία Αρχιεπισκοπή Αμερικής: 8,5 εκατομμύρια δολάρια έλλειμμα λέει η Επιτροπή
Ανακοινώθηκε επίσημα κατά την έκτακτη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του Αρχιεπισκοπικού Συμβουλίου το απόγευμα της Τρίτης 19 Σεπτεμβρίου, η ύπαρξη του ελλείμματος στα οικονομικά της Αρχιεπισκοπής το οποίο ανέρχεται σε εκατομμύρια.

Στη συνεδρίαση, ή οποία ήταν πολύωρη και στην οποία πολλά μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής συμμετείχαν είτε τηλεφωνικώς είτε δια της βιντεοσκοπικής μεθόδου, τονίσθηκε ότι δεν υπήρξε σωστή διαχείριση των οικονομικών και πως ξοδεύονταν περισσότερα χρήματα από όσα προβλεπόταν να ξοδευτούν.

Αν και ο Αρχιεπίσκοπος δεν έχει στείλει τη θεματολογία της έκτακτης αυτής συνεδρίασης, πληροφορίες του «Εθνικού Κήρυκα» αναφέρουν ότι θα προσπαθήσει να καθησυχάσει τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής για την πολυσχιδή κρίση που έχει ξεσπάσει στην Αρχιεπισκοπή λόγω των οικονομικών της ελλειμμάτων τα οποία ανέρχονται στα $8,5 και πλέον εκατομμύρια δολάρια όπως απεκάλυψε ο «Εθνικός Κήρυξ» στις 29 Αυγούστου 2017.


Επίσης αναμένεται να συζητηθούν οι επιπτώσεις της κρίσης που έχουν οδηγήσει την Αρχιεπισκοπή σε κατάσταση χρεωκοπίας, ενώ προβαίνει σε απολύσεις προσωπικού και περικοπές του οικονομικού προϋπολογισμού των διαφόρων τμημάτων.

Θα γίνει αναφορά στα διαμειφθέντα στο Οικουμενικό Πατριαρχείο στις 30 Αυγούστου, αναφορικά με τον Κατάλογο των Υποψηφίων προς Αρχιερατεία και την εκλογή Μητροπολίτη στην χηρεύουσα Μητρόπολη Σικάγου.

Διαβάστε εδώ:  Στα όρια της πλήρους ρήξης οι σχέσεις Φαναρίου και Εκκλησίας Αμερικής

Όπως έγραψε ο «Ε.Κ.» η Ιερά Σύνοδος του Φαναρίου προεδρευόμενη από τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο, απέρριψε το τριπρόσωπο που είχε επιλέξει και συνθέσει η Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος της Αρχιεπισκοπής Αμερικής στις 6 Ιουλίου 2017, στο οποίο είχε προταθεί ο Επίσκοπος Ζήλων κ. Σεβαστιανός για την Μητρόπολη Σικάγου συγκεντρώσας την πλειονότητα των ψήφων.

Στη σύσκεψη αναμένεται να τεθεί και το θέμα της αποκάλυψης του «Ε.Κ.» στις 4 Σεπτεμβρίου 2017 πως προτάθηκε από το Πατριαρχείο στον Αρχιεπίσκοπο κ. Δημήτριο να παραιτηθεί οικειοθελώς, πράγμα το οποίο με ανακοινωθέν της η Ιερά Αρχιεπισκοπή «διέψευσε», πλην όμως ο «Ε.Κ.» εμμένει στην ορθότητα του δημοσιεύματος του.

Αναφορικά με την αποπομπή του κ. Ιερώνυμου-Τζέρη- Δημητρίου από τη θέση του εκτελεστικού διευθυντή διοίκησης της Αρχιεπισκοπής, πληροφορίες του «Ε.Κ.» αναφέρουν ότι ο κ. Δημητρίου πληροφορήθηκε την απόλυση του από δημοσίευμα του «Ε.Κ.». Την ανακοίνωση είχε κάνει ο Αρχιεπίσκοπος κ. Δημήτριος στους ιεράρχες μέλη της Επαρχιακής Συνόδου που τον συνόδευαν στην Κωνσταντινούπολη το βράδυ της Τρίτης 29 Αυγούστου.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ