2012-05-25 03:19:14
Φωτογραφία για Μεταναστευτικό στην Πάτρα αναφέρει αναγνώστης
Περπάτησα στην Πάτρα σήμερα, και είδα κάτι από την πόλη που αγάπησα παιδί. Κανένας Πακιστανός στα φανάρια, κανένας δεν πούλαγε παράνομα CD. Κανένας δεν φόβισε με το αγριεμένο του πρόσωπο τα παιδάκια ή τις γριούλες, και τα παιδάκια γέμισαν ξανά στα Υψηλά Αλώνια με τις φωνούλες να μην δείχνουν κανένα φόβο. Σα να μην αντιλαμβάνονται τι συνέβη πριν 4 μέρες.

Οι άνθρωποι ήρεμοι, κάπως μελαγχολικοί, λίγο στενοχωρημένοι... ίσως να φταίει ο θάνατος του παιδιού αυτού. Ίσως να φταίει ότι αναγκαστήκαμε να αλλάξουμε, και από φιλόξενοι, φιλήσυχοι νοικοκυραίοι, γίναμε εχθρικοί, ξενοφοβικοί, ρατσιστές. Μας φοβίζει αυτό, γιατί πάντα νιώθαμε πως η πόλη μας βλέπει προς τη δύση πιο πολύ από την υπόλοιπη Ελλάδα. Ξέραμε πως η Πάτρα καλωσόριζε τους ξένους και τους επισκέπτες της. Ίσως αυτό να άλλαξε για πάντα, ίσως και να ξαναβρούμε τον εαυτό μας.

Κανείς όμως δεν είναι απελπισμένος. Η ελπίδα ζωντάνεψε ξανά στα πρόσωπα μας, και αυτό μας εξιλεώνει για όλα αυτά που νιώθουμε μέσα μας και μας αγριεύουν
. Για το ξεπούλημα του λιμανιού μας, το κλείσιμο των εργοστασίων μας, το διώξιμο των επενδυτών, το σταμάτημα των έργων στην περιοχή μας, το κλείσιμο της σιδηροδρομικής γραμμής με την Αθηνα, τη λαθρομετανάστευση, την ελλιπή αστυνόμευση, την γκετοποίηση ολόκληρων γειτονιών μας, την απώλεια κάθε παροχής υγείας, παιδείας ή ασφάλειας και πόσα άλλα ακόμα. Το χειρότερο απ' όλα, ομως, αυτό που ποτέ δεν έπαψε να μας πονάει ήταν και είναι η προδοσία απο 3 γενιές Παπανδρέου, και τους ανθρώπους τους στα τοπικά αξιώματα, τα τελευταία 50 χρόνια.

Εξίσου άσχημο, είναι ότι έπρεπε να πεθάνει ένας νέος άνθρωπος, να έρθει η Χρυσή Αυγή στην Πάτρα και να πέσει το ξύλο της αρκούδας με τους μετανάστες για να ξανανιώσουμε στην πόλη μας ελεύθεροι. Ακόμα χειρότερα..... που αυτό δε μας νοιάζει. Είτε τη λένε Χρυσή Αυγή, είτε Σκοτεινή Πύλη του Ανεξήγητου, δε μας νοιάζει, γιατί τώρα δε φοβόμαστε την κρατική τρομοκρατία της εξαθλίωσης της πόλης μας. Ξέρουμε ότι το σάπιο κατεστημένο μπορεί να πέσει. Χρειάζεται βία, αλλά θα πέσει. Και αν χρειαστεί να βγάλουμε τη Χρυσή Αυγή στην κυβέρνηση, γενηθήτω το θέλημα σας μνημονιακοί αλήτες της Εκάλης. Μην αναρωτηθείτε γιατί θα βγει πρώτο κόμμα ο Μιχαλολιάκος, γιατί την απάντηση θα σας τη δώσουν οι αντιεξουσιαστές που στείλατε να σκοτώσουν τα παιδιά μας που αγωνίζονταν για την ελευθερία μας και τα δακρυγόνα που μας ρίξατε. Τέλος η αλητεία στην Δυτική Ελλάδα. Αίμα (του Θάνου μας που σκοτώθηκε), τιμή (στη μνήμη του) Χρυσή Αυγή (στα σπίτια σας φασίστες πολιτικοί της εγκατάλειψης).

Αναγνώστης
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ