2017-10-27 07:25:16
Φωτογραφία για Αναζητώ ξενόγλωσσο καθηγητή. Πώς διαλέγω;
Όσον αφορά την παιδεία και τη συστηματική ανάπτυξη της γνώσης των παιδιών, οι γονείς ίσως συλλάβουν τον εαυτό τους να είναι υπερβολικά επιφυλακτικοί στην επιλογή του κατάλληλου ξενόγλωσσου καθηγητή.

Κρίνοντας από την απέναντι πλευρά, εκείνη της καθηγήτριας, βρίσκω την τάση αυτή του γονέα πολύ λογική. Οι γονείς έχουν στο νου τους πολλά ζητήματα να τους ανησυχούν σε σχέση με την επιλογή του ξενόγλωσσου καθηγητή, συχνά μάλιστα διστάζουν να εκφράσουν τα μισά από αυτά. Αυτό εξηγείται γιατί, ναι μεν, σα γονιός έχει κανείς στο νου του την παροχή μίας πολύ συγκεκριμένης υπηρεσίας: τη διδασκαλία, για παράδειγμα της Αγγλικής, ή της Ιταλικής Γλώσσας. Στην μακρόπνοη, όμως πράξη, η παροχή της υπηρεσίας αυτής, νομοτελειακά αποδεικνύεται πολύ ευρύτερη και περίπλοκη.

Αυτόματα λοιπόν, αυξάνουν και οι προσδοκίες: Θέλω έναν ξενόγλωσσο καθηγητή και έναν παιδαγωγό.  Και εφόσον  ο λόγος γίνεται για ένα συγκεκριμένο μαθητή, ήτοι το παιδί μου, θα ήταν σοφό ο παιδαγωγός αυτός να έχει την προσωπικότητα η οποία θα υποβοηθά την εξέλιξη και την ελεύθερη έκφραση του παιδιού μου. Ζητώ λοιπόν αυτόματα και έναν σοβαρό άνθρωπο.


Η ζήτηση του επαγγέλματος των καθηγητών ξένων γλωσσών είναι τεράστια, πράγμα που καθιστά την ορθή επιλογή ακόμη μεγαλύτερη πρόκληση. Ποία είναι τα σωστά προσόντα του ξενόγλωσσου καθηγητή; Να αναζητήσω στις αγγελίες ή να εμπιστευθώ κάποιον γνωστό μου; Σε όλα τα ερωτήματα αυτά η μεγαλύτερη αγωνία βρίσκεται στο πού θα είναι το μικρότερο ρίσκο.  Και το μεγαλύτερο ρίσκο είναι ο λάθος χειρισμός της προσωπικότητας του μαθητή, μαζί με την κακή πρακτική της διαδικασίας της μάθησης.

Στο σημείο αυτό αξίζει να αναφερθώ σε μία ιδιαιτερότητα του κλάδου των καθηγητών της ξενόγλωσσης εκπαίδευσης:

Λόγω της σχετικά νεοσύστατης ύπαρξης των αντίστοιχων πανεπιστημιακών σχολών – το Τμήμα Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης ιδρύθηκε το 1951, καθώς και λόγω της σπανιότητας των τιτλούχων πιστοποιητικών γλωσσομάθειας κατά το παρελθόν, δικαίωμα διδασκαλίας της Γλώσσας έχουν άνθρωποι οι οποίοι δεν έτυχε να είναι απόφοιτοι πανεπιστημιακών τμημάτων.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ