2017-10-30 09:34:10
Φωτογραφία για Calamos ακούμε και Calamos δεν βλέπουμε
Τελικά ο Jhon Calamos όλο deals κάνει στην Ελλάδα, αλλά deals δεν βλέπουμε, την ίδια ώρα που γίνεται «κολλητός» με τους εκάστοτε πρωθυπουργούς. Είναι η τρίτη φορά που μπορεί και να χαλάσει επικείμενο deal στο οποίο εμπλέκεται ο συγκεκριμένος ομογενής επιχειρηματίας, αφού η υπόθεση της Εθνικής Ασφαλιστικής φαίνεται να κολλάει.

Και αυτό γιατί μετά από τέσσερις ολόκληρους μήνες από την ολοκλήρωση της συμφωνίας ο όμιλος Exin δεν έχει ακόμη υποβάλει προς έγκριση στην Τράπεζα της Ελλάδος τον φάκελο με τα απαραίτητα στοιχεία για την απόκτηση του 75% της εταιρείας. Οι δύο προηγούμενες φορές που είχε «παίξει» δυνατά το όνομα του Calamos ήταν το 2014, την περίοδο που βρίσκονταν σε εξέλιξη η διαδικασία για την πώληση του private equity του ομίλου της Εθνικής Τράπεζας, της NBGI Private Equity, αλλά και η πώληση της θυγατρικής της Εθνικής Asset Managemnet. Το διαφαινόμενο...ναυάγιο πώλησης της Εθνικής Ασφαλιστικής στην ολλανδική Exin Financial Services στην οποία συμμετέχουν οι ελληνοαμερικανοί Τζον Κάλαμος και Τζον Κουδούνης, έχει πολύ βάθος και προϊστορία.


Παράγοντες της αγοράς θυμούνται τον Κάλαμος τον Δεκέμβριο του 2013 να εκθειάζει τον τότε πρωθυπουργό λέγοντας: «Υπό την ηγεσία του Αντώνη Σαμαρά η Ελλάδα ξαναμπαίνει σε τροχιά ανάπτυξης». Επρόκειτο για μια εκδήλωση στο New York Yacht Club στην οποία ο Κάλαμος είχε βραβευθεί από τον έλληνα πρέσβη στις ΗΠΑ Χρ. Παναγόπουλο για την«εξαιρετική συμβολή του στην προώθηση στενότερων επιχειρηματικών δεσμώνμεταξύ τηςΕλλάδας και της παγκόσμιας επιχειρηματικής κοινότητας». Όλο αυτή η φιέστα είχε στηθεί επειδή ο εκ Σικάγου ορμώμενος 77χρονος σήμερα businessman εκδήλωσε ενδιαφέρον να «ρίξει» καμιά 20αριά εκατομμύρια ευρώ για τη διάσωση τότε της Εθνικής (άγνωστο αν το έκανε).
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ