2017-11-04 12:17:16
Φωτογραφία για Υπεγράφη και ξεκινά το μεγάλο κτιριακό έργο του ΙΚΑ στην Πειραιώς
Χρειάστηκαν 20 μήνες διαγωνιστικής διαδικασίας για να φτάσουμε στις υπογραφές για ένα από τα μεγαλύτερα κτιριακά έργα της Αθήνας. Μιλάμε για το έργο με τίτλο "Επισκευή–ενίσχυση του κτιρίου του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ (Πειραιώς 64) για τη στέγαση της διοίκησης του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ — Β' φάση". Το κτιριακά έργο ανήκει λεγόμενο νέα γενιά μεγάλων έργων αλλά καθυστέρησε πολύ. Ανάδοχος του έργου μέσα από τη εξαντλητική διαγωνιστική διαδικασία είναι η εταιρεία ΑΡΧΙΚΟΝ με ποσοστό έκπτωσης 61,71%, ένα από τα μεγάλα ποσοστά.

Το κόστος του έργου είναι 24.380.000 ευρώ (ποσό χωρίς ΦΠΑ). Φορέας Υλοποίησης του έργου είναι το ΙΚΑ. Η ημέρα δημοπράτησης  ήταν στις 9 Φεβρουαρίου 2016. Το έργο κίνησε το ενδιαφέρον πολλών τεχνικών εταιρειών καθώς αφορά κτιριακές εργασίες.

Η διάρκεια υλοποίησης των εργασιών είναι 1.095 ημέρες από την ανάθεση της σύμβασης (περίπου 37 μήνες). Με το έργο στο ξεκίνημα του αναμένουμε να ολοκληρωθεί περίπου τον Νοέμβριο του 2020, χωρίς να συνυπολογίζουμε τυχόν καθυστερήσεις. Το έργο χρηματοδοτείται από πόρους του ΙΚΑ (από τον προϋπολογισμό του). Σύμφωνα με την προκήρυξη μπορούν να συμμετέχουν τεχνικές εταιρείες με πτυχίο του τουλάχιστον 5ης και 6ης τάξης. Πρόκειται για ένα ακόμα μεγάλο έργο με κόστος άνω των 20 εκατομμυρίων ευρώ.

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΕΡΓΟΥ

Εκτέλεση αρχιτεκτονικών, στατικών και η/μ εργασιών σε κτίριο εμβαδου 15 000 ανωδομής και 3000 m² υπογείων.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ