2012-05-26 00:47:19
Φωτογραφία για Ο κ. Σόιμπλε πιέζει με καθυστέρηση στα οφειλόμενα και ο κ. Χουντής ρωτά εάν είναι νόμιμο...
Οι πιέσεις «πειθαρχίας» προς την Ελλάδα εντείνονται καθώς εκπρόσωπος του Γερμανικού υπουργείου Οικονομικών δήλωσε σήμερα ότι ... εξ όσων γνωρίζει, «δεν υπάρχει τρέχουσα ανάγκη για εξωτερική χρηματοδότηση της Ελλάδας έως και τα μισά του χρόνου», γι΄αυτό και δεν δημιουργεί προβλήματα η ενδεχόμενη καθυστέρηση της δόσης για μερικές εβδομάδες!

Ο ίδιος εκπρόσωπος του κ. Σόιμπλε, Μάρτιν Κορτχάους δήλωσε τα παραπάνω, προσθέτοντας ότι οι δανειστές της Ελλάδας θα χρειαστούν μία θετική έκθεση προόδου για την πορεία των μεταρρυθμίσεων, προτού αποδεσμεύσουν τη δεύτερη δόση του προγράμματος ύψους 4 δισεκατομμυρίων ευρώ, στα τέλη Ιουνίου.

Στον αντίποδα, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Χουντής, με ερώτηση που κατέθεσε στην Κομισιόν ζητά να απαντηθεί, εάν «μπορεί μονομερώς το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (Ε.Τ.Χ.Σ.) χωρίς καν επίσημη αιτιολογία και χωρίς να υπάρχει προσβολή των όρων της δανειακής σύμβασης εκ μέρους της Ελληνικής Κυβέρνησης, να μειώνει και να καθυστερεί τις δόσεις εκταμίευσης του δανείου;».


Ο κ. Χουντής αναφερόμενος στην ενέργεια του Ε.Τ.Χ.Σ. να μειώσει την προγραμματισμένη δόση στην Ελλάδα στις αρχές Μαΐου από 5,2 δις σε 4,2 δις ευρώ, μεταξύ άλλων αναφέρει ότι «επειδή στο κεφαλαίο 3 της Σύμβασης Χρηματοδοτικής Διευκόλυνσης μεταξύ του Ε.Τ.Χ.Σ ,της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Τράπεζας τηςΕλλάδος δεν υπάρχει όρος που να δικαιολογεί την ανωτέρω ενέργεια, ερωτάται η Κομισιόν : σε ποιά άρθρα της Σύμβασης Χρηματοδοτικής Διευκόλυνσης βασίστηκε η απόφαση του Ε.Τ.Χ.Σ να εκταμιεύσει μέρος μόνο του συνολικού ποσού της δόσης προς την Ελλάδα και όχι το σύνολο του ποσού;»
eklogika.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ