2017-11-27 12:30:07
Φωτογραφία για Τα συνήθη συμπτώματα της πνευμονίας που δεν πρέπει να αγνοήσετε
Η πνευμονία αποτελεί μία από τις πιο σοβαρές λοιμώξεις του αναπνευστικού και μπορεί να απειλήσει ακόμα και τη ζωή μας, αν δεν διαγνωστεί έγκαιρα.

Σύμφωνα με επιστημονικά στοιχεία, η νόσος προσβάλλει έναν στους τέσσερις παγκοσμίως, ενώ στην Ευρώπη υπολογίζεται ότι το συνολικό κόστος ανέρχεται σε 10,1 δις ευρώ ετησίως. Τις περισσότερες φορές οι πάσχοντες αναρρώνουν μετά από 2 έως 3 εβδομάδες. Όμως, οι ηλικιωμένοι, τα μωρά και τα άτομα με επιβαρυμένη υγεία διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο για τη ζωή τους και μπορεί να κριθεί απαραίτητο να νοσηλευτούν.

Ένοχες αιτίες

Τα κυριότερα αίτια της νόσου είναι:

ΠνευμονιόκοκκοςΑιμόφιλοςΜυκόπλασμαΧλαμύδιαΙοί: RSV, Influenza, Parainfluenza

Πώς μεταδίδεται

Οι πάσχοντες μπορεί να μολύνουν τους άλλους μέσω του αέρα με το φτέρνισμα ή το βήχα.

Τα σημάδια SOS

Τα συμπτώματα της νόσου είναι είτε ήπια είτε σοβαρά. Τα κυριότερα είναι:


Βήχας: Είναι επίσης πιθανό να φτύνετε βλέννα (πτύελα) από τους πνεύμονές σας όταν βήχετε. Η βλέννα μπορεί να έχει χρώμα καφετί ή πράσινο ή και να έχει και λίγο αίμα.ΠυρετόςΓρήγορη αναπνοή και δύσπνοιαΡίγη που σας προκαλούν τρέμουλο σε όλο το σώμα και τριγμό στα δόντιαΠόνος στο στήθος που συχνά χειροτερεύει όταν βήχετε ή κατά την εισπνοήΤαχυκαρδίαΑίσθημα μεγάλης κόπωσης ή αδυναμίας

Διάγνωση

Η διάγνωση της πνευμονίας βασίζεται στην κλινική εικόνα και την κλινική εξέταση του ιατρού σε συνδυασμό με τις αιματολογικές εξετάσεις και την ακτινογραφία θώρακος.

Επιπλοκές

Οι επιπλοκές της νόσου είναι:

Απόστημα ή εμπύημα πνεύμοναΕνδοκαρδίτιδα/περικαρδίτιδαΠλευρίτιδα/πλευριτική συλλογήΣύνδρομο Αναπνευστικής Ανεπάρκειας Ενηλίκων (ARDS)Μικροβιαιμία/σηπτικό σοκ

Πηγή: healthreport.gr
_
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ