2017-12-16 09:13:55
Φωτογραφία για Με μεγάλη επιτυχία η ημερίδα της 1ης Στρατιάς για την ''Καινοτομία στις ΕΔ''
Του Ηλία Προύφα

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες η ενημερωτική ημερίδα της 1ης Στρατιάς : ''Καινοτομία στις Ένοπλες Δυνάμεις'', στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας. 

Σκοπός της ημερίδας που διοργανώθηκε από τη Διεύθυνση Πυροβολικού του σχηματισμού, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, τη ΣΕΕΘΑ και το ΑΤΕΙ Λάρισας, ήταν η ενημέρωση των στελεχών και των συμμετεχόντων πολιτών, για τις νέες τεχνολογίες και καινοτομίες στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Στην ημερίδα η οποία ξεκίνησε με χαιρετισμό του Στρατηγού Διοικητή του 1ης Στρατιάς Δημόκριτου Ζερβάκη, συμμετείχαν ως ομιλητές: ο Χρήστος Κόλλιας, Καθηγητής Εφαρμοσμένης Οικονομικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας,  ο Πλοίαρχος ΠΝ ε.α Νικήτας Νικητάκος, Καθηγητής Πληροφορικής και Νέων Τεχνολογιών του Πανεπιστημίου Αιγαίου, ο Βασίλειος Βλάχος, Καθηγητής Επ. Καθηγητής στο Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής Τ.Ε του ΤΕΙ Θεσσαλίας, ο Γεώργιος Μαντζούρης, Πλωτάρχης ΠΝ,Dr καθώς και στελέχη σχηματισμών της περιοχής ευθύνης της 1ης Στρατιάς. Επίσης στο πρώτο μέρος της ημερίδας πραγματοποιήθηκε σύνδεση με skype με την κ. Ιωάννα - Σαπφώ Πεπελάση, Αν. Καθηγήτρια του Οικονομικού Πανεπιστήμιου Αθηνών, η οποία ανέλυσε το θέμα ''Το Νέο Επιχειρηματικό Οικοσύστημα που Αναδύεται μέσα από την Κρίση''.


Οι ομιλητές είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν και να αναλύσουν σημαντικά θέματα όπως η Καινοτομία ως Πολλαπλασιαστής Ισχύος στις Ένοπλες Δυνάμεις, Pico Δορυφόροι και Ασφάλεια, καινοτόμες εφαρμογές και νέες τεχνολογίες και καινοτομίες στις Ένοπλες Δυνάμεις, ενώ δέχθηκαν και ερωτήσεις από το κοινό που με ενδιαφέρον παρακολούθησε τις εργασίες,

Η  ημερίδα έκλεισε με την παρουσίαση των συμπερασμάτων από τον Πρόεδρο της ΣΕΕΘΑ, Αντιστράτηγο ε.α Μπελεγράτη Σπυρίδων και την απονομή αναμνηστικών από το Στρατηγό Ζερβάκη.

Δείτε φωτό του kranosgr:
kranosgr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ