2012-03-06 10:06:05
Φωτογραφία για ΔΝΤ: Το 2013 θα επιστρέψει η Πορτογαλία στις αγορές
Του χρόνου αναμένεται να επιστρέψει η Πορτογαλία στις αγορές ομολόγων, σύμφωνα με τον επικεφαλής της αποστολής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου ΔΝΤ στη χώρα.

Ο Αμπέμπε Αμρο Σελασί δήλωσε σε συνέντευξή του στο Bloomberg ότι «Η βασική μας προσδοκία παραμένει ότι η Πορτογαλία θα είναι σε θέση να έχει πρόσβαση στις αγορές στα τέλη της επόμενης χρονιάς. Αυτό δεν θα είναι εύκολο».

Η πορτογαλική κυβέρνηση έχει προχωρήσει σε μέτρα μείωσης των δαπανών και αύξησης της φορολογίας προκειμένου να εκπληρώσει τους όρους του πακέτου διάσωσης των 78 δισ. ευρώ που συμφωνήθηκε με ΕΕ και ΔΝΤ.

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό Πέδρο Πάσος Κοέλιο, η Πορτογαλία είναι αποφασισμένη να ανταποκριθεί σε αυτές τις δεσμεύσεις της και να επιστρέψει στις αγορές ομολόγων το 2013.
newscode.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ