2018-02-07 19:34:09
Φωτογραφία για Μάχιμα έως το 2060 τα F-22
 Η USAF σκοπεύει να προβεί στις κατάλληλες ενέργειες που θα επιτρέψουν στο F-22 Raptor να παραμείνει σε ενεργό υπηρεσία για ακόμη 42 χρόνια. Αυτό σημαίνει πως το πρώτο παγκοσμίως -επιχειρησιακό από το 2006- μαχητικό 5ης γενιάς, θα συνεχίσει να πετάει ως το 2060.

Για να συμβεί κάτι τέτοιο, το F-22 θα πρέπει να είναι σε θέση να υπερέχει των κινεζικών και ρωσικών μαχητικών 5ης γενιάς, αλλά και άλλων που αυτή τη στιγμή βρίσκονται στο στάδιο του σχεδιασμού. Για να το πετύχει αυτό, θα χρησιμοποιεί υπολογιστές που θα επιδέχονται συνεχής αναβάθμισης, νέα όπλα, νέους αισθητήρες και τεχνητή νοημοσύνη.

Σύμφωνα με το Warrior Maven, η USAF σχεδιάζει να προβεί σε αναβαθμίσεις μέσης ζωής από το 2024. Στόχος των βελτιώσεων θα περιλαμβάνει τη δυνατότητα να εξουδετερώνει εχθρικά μαχητικά σε μεγαλύτερες αποστάσεις, πιο αποδοτικό fusion πληροφοριών και φυσικά προσθήκη νέων αισθητήρων και όπλων.


Μερικές πιο συγκεκριμένες βελτιώσεις, θα αφορούν στην ενσωμάτωση IR καμερών με οπτικό πεδίο 360 μοιρών και βελτίωση της ικανότητας διαμοιρασμού και επεξεργασίας δεδομένων από άλλες φίλιες πλατφόρμες.

Το πιο ενδιαφέρον κομμάτι των αναβαθμίσεων, είναι αυτό της τεχνητής νοημοσύνης που θα είναι σε θέση να επεξεργάζεται και να κατηγοριοποιεί τον τεράστιο όγκο πληροφοριών που δέχεται ένας πιλότος σε κατάσταση μάχης, επιτρέποντάς του να αφοσιωθεί στην αποστολή του, χωρίς να αποσπάται η προσοχή του.

Η πιο εντυπωσιακή ικανότητα του Raptor όμως, θα είναι η δυνατότητα να δέχεται πανεύκολα νέο λογισμικό αναβάθμισης (plug and play), χωρίς χρονοβόρες διαδικασίες καθήλωσης και εκσυγχρονισμού.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ