2018-02-07 23:17:32
Φωτογραφία για Νυχτερινή αποζημίωση Στρατιωτικών...κ. Υέθα Αυτό δεν είχε γίνει ποτέ μέχρι σήμερα
Tου Λοχαγού ε.α (Ο) Ηλία Νατσιούλα, Απόφοιτου Οικονομικού ΣΣΑΣ και Οικονομικού Σύμβουλου της ΕΣΠΕΘ

Την 18 Μαϊ 2017 ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος δήλωνε στην Ολομέλεια της Βουλής «Πριν από λίγο, η ομάδα διαπραγμάτευσης υπό την καθοδήγηση του πρωθυπουργού, δέχθηκε και για πρώτη φορά τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων θα έχουν τη δυνατότητα να παίρνουν αυτό που δικαιούνται. Και τα νυχτερινά. Αυτό δεν είχε γίνει ποτέ μέχρι σήμερα. Αυτό σημαίνει ότι τελικά, οι αποδοχές των στελεχών θα είναι πολύ καλύτερες από ο,τι ήταν στο παρελθόν”

8 μήνες μετά και ενώ δεν έχει καταβληθεί η αποζημίωση  ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος σε απάντηση της σχετικής αναφοράς που κατέθεσε ο βουλευτής NΔ κ. Στέργιος Γιαννάκης, κατόπιν εγγράφου της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφέρειας Ηπείρου με θέμα την «Αποζημίωση της νυκτερινής και υπερωριακής απασχόλησης προσωπικού» μας επαναλαμβάνει για άλλη μια φορά  «ότι η αρμοδιότητα για την πολιτική μισθών και αποζημιώσεων ανήκουν στο Υπουργείο Οικονομικών, το οποίο την εξειδικεύει με ειδικούς νόμους, με βάση τις εκάστοτε οικονομικές συνθήκεςκαι την εφαρμοζόμενη δημοσιονομική πολιτική……  η έκδοση της οικείας ΚΥΑ  για την καταβολή της αποζημίωσης αποτελεί χρονοβόρα διαδικασία επειδή η φύση της αποζημίωσης και η δομή του ΥΠΕΘΑ επιβάλλουν την διακλαδική επεξεργασία του θέματος και τη μελέτη πολλών παραμέτρων λόγω των ιδιαιτεροτήτων εκάστου Κλάδου, σε συνδυασμό με τη πορεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού και τις εγγραφείσες πιστώσεις από το Υπουργείο Οικονομικών.

Σας θυμίζει κάτι αυτή η απάντηση/δήλωση;

Τον Αυγ  2015 είχε ψηφιστεί  ο Ν.4336/2015 που όριζε ότι η ημερήσια αποζημίωση για εκτός έδρας μετακινήσεις θα αυξάνονταν στα 40 ευρώαπό 29,35€
. Αυτό θα γίνονταν με έκδοση ΠΔ.

Πέρασαν 2,5 χρόνια και ακόμη να εκδοθεί το ΠΔ. Υπόψη ότι στο δημόσιο καταβάλλεται από 1-1-2016 ημερησία αποζημίωση με 40€, επειδή μάλλον δεν υπάρχουν χρονοβόρες διαδικασίες…..

Ας το ξεπεράσουμε καθώς και η έκδοση ΠΔ  αποτελεί χρονοβόρα διαδικασία και ας θυμηθούμε ότι ο ν.4472/2017 καθόρισε ότι μέχρι την έκδοσή της ΚΥΑ για την αποζημίωση της νυχτερινής απασχόλησης θα εξακολουθεί να καταβάλλεται το επίδομα αυξημένης επιχειρησιακής ετοιμότητας μονάδων ποσού. Το νέο μισθολόγιο αν και εφαρμόστηκε τόσο τον Ιαν όσο και τον Φεβ 2018 δεν συμπεριλαμβάνει το επίδομα ετοιμότητας.

Γιατί άραγε;

Και δεν μιλάμε για αναδρομική χορήγηση από 1-1-2017, αλλά για μηνιαία χορήγηση, όπως δηλαδή γίνεται με το επίδομα παραμεθορίου που καταβλήθηκε τόσο τον Ιαν 2018 όσο και τον Φεβ 2018.

Σκοπεύει άραγε ο κ. ΥΕΘΑ να δώσει εντολή στις οικονομικές υπηρεσίες να καταβάλλουν σε αυτή την μισθοδοσία (Μάρτιος) το επίδομα επιχειρησιακής ετοιμότητας σε όλα τα στελέχη;
kranosgr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ