2018-02-08 15:06:13
Φωτογραφία για Maersk Tankers: Στην πρωτοπορία της ψηφιοποίησης της βιομηχανίας τάνκερ
Σύμφωνα με τον επικεφαλή ψηφιακής τεχνολογίας της Maersk Tankers, Peter Schrøder, η εταιρεία του θέλει να βρεθεί στην πρώτη γραμμή όσον αφορά την ψηφιοποίηση της βιομηχανίας δεξαμενόπλοιων.

Όπως εξηγέι ο Schrøder, “Η βιομηχανία δεξαμενόπλοιων, πρόκειται να αλλάξει σημαντικά καθώς καλύτερα δεδομένα, ενοποιημένα συστήματα και νέες υπηρεσίες συνεισφέρουν στις αλλαγές”.

Βέβαια, αυτή η διαδικασία σύμφωνα με τον Schrøder απαιτεί απο τους “παίκτες” της βιομηχανίας να αναθεωρήσουν τους τρόπους που λειτουργούν και να διερευνήσουν νέες συνεργασίες. “Η Maersk Tankers είναι πολύ ευέλικτη όσον αφορά την καινοτομία. Ως τέτοια, η εταιρία είναι αποφασισμένη να οδηγήσει την βιομηχανία σε ένα νέο σύνορο”, πρόσθεσε. Τόνισε επίσης πως η μεταμόρφωση της βιομηχανίας απαιτεί “αποφασιστική δράση, οδηγούμενη από μια νοοτροπία πελατοκεντρική και με έμφαση στη συνεργασία”.

Μιλώντας για τα οφέλη που φέρνει η ψηφιοποίηση, ο επικεφαλής ψηφιακής τεχνολογίας ανέφερε πως καλύτερα δεδομένα μπορούν να οδηγήσουν σε καλύτερη λήψη αποφάσεων.


Τον Οκτώβριο του 2017, ο όμιλος A.P. Møller – Mærsk ολοκλήρωσε την πώληση της εταιρίας δεξαμενόπλοιων Maersk Tankers σε μία απο τις θυγατρικές του, την APMH Invest.

Ο όμιλος έχει υπάρξει πολύ δραστήριος στην ώθηση για ψηφιοποίηση της ναυτιλιακής βιομηχανίας και του τρόπου με τον οποίο λειτουργούν οι επιχειρήσεις. Μόλις πριν από δύο εβδομάδες, η Maersk ανακοίνωσε πως έχει στήσει κοινοπραξία blockchain μαζί με την ΙΒΜ. Η τεχνολογία blockchain αναμένεται να μειώσει το κόστος μεταφοράς των αγαθών, και ειδικά το κόστος που προκύπτει από την αναγκαία καταγραφή των συναλλαγών για την επεξεργασία και την διανομή των προϊόντων.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ