2012-05-29 15:55:29
Φωτογραφία για ΝΤΙΕΛΝΑ: Ο «ΒΡΑΧΟΣ» Η ΠΥΓΜΑΧΙΑ, Η ΑΡΣΕΝΑΛ ΚΑΙ Ο ΤΙΡΑΜ *ΒΙΝΤΕΟ*
Ένας «βράχος», ύψους 1.84 μ., από τη Γαλλία για τον Ολυμπιακό. «Βράχος» είναι το προσωνύμιο του Κλοντ Ντιελνά, ο οποίος αναμένεται να φορέσει την ερυθρόλευκη φανέλα και κατά πάσα πιθανότητα να παραχωρηθεί με τη μορφή δανεισμού σε κάποια άλλη ομάδα.

Ο Ντιελνά γεννήθηκε στις 14 Δεκεμβρίου του 1987 στην Γουαδελούπη και προέρχεται από την Ιστρ, ομάδα της δεύτερης κατηγορίας της Γαλλίας, με την φανέλα της οποίας «έγραψε» 95 συμμετοχές την τελευταία τετραετία.

Ο πατέρας του και η μητέρα του ζούσαν στην Γουαδελούπολη όταν οι δύο γιοί τους -ο Κλοντ και ο νεότερος κατά τρία χρόνια Ζοέλ- άρχισαν να ασχολούνται με το ποδόσφαιρο. Οικογενειακώς μετανάστευσαν στο Παρίσι και ο Κλοντ, στα επτά του βρέθηκε στη Red Star -93. Από εκεί στα 13 του στην Ρασίνγκ Παρί, Μέχρι τότε ως επιθετικός. Επόμερνος σταθμός η Λοριέντ όπου σιγά σιγά εγκαταλείπει τον χώρο της επίθεσης και γυρίζει σε αυτόν της άμυνας στον οποίο αγωνίζεται έως σήμερα. Το 2008 «μετακομίζει» στην Ιστρ.


Το... ποδοσφαιρικό του όνειρο είναι να φορέσει κάποια στιγμή τη φανέλα της αγαπημένης του Αρσεναλ ενώ το πρώτυπό του είναι ο παλιός διεθνής Γαλλος, Λίλιαν Τιράμ, ο οποίος κατάγεται από τη Γουδελούπη, όπως και ο Ντιελνά.

Ο «βράχος» λατρεύει -εκτός από το ποδόσφαιρο- την πυγμαχία και το παραδοσιακό φαγητό της Γουαδελούπης. Πρόκειται για το «κολόμπο», που είναι κοτόπουλου με πατάτες και πολλά μυρωδικά.

Η αγαπημένη του μουσική είναι η Γαλλική ραπ ενώ κολλητός του είναι ο κεντρικός αμυντικός της Μπορντό, Μισέλ Τσιανί, ο οποίος επίσης κατάγεται από τη Γουαδελούπη. Τέλος, του αρέσει πάρα πολύ να αγωνίζεται στο γήπεδο Παρκ ντε Πρενς.

ΠΗΓΗ: pamesports.gr
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ