2018-02-23 15:19:27
Φωτογραφία για Το πιο παραμυθένιο χωριό της Ισπανίας μόλις 2 ώρες από τη Βαλένθια
Το μικρό τουριστικό χωριό που βρίσκεται περίπου 1.200 μέτρα πάνω από την... επιφάνεια της θάλασσας, σε δημοσκόπηση της ισπανικής εφημερίδας ABC.es, ψηφίστηκε ως ένα από τα πιο όμορφα χωριά στην Ισπανία.

Η μεσαιωνική αρχιτεκτονική του και τα στενά δρομάκια έχουν προταθεί ως μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς από την UNESCO.

Επειδή, περιβάλλεται από ένα βάραθρο, που χρησιμεύει ως αμυντική τάφρος, το Αλμπαρασίν ανά τους αιώνες ονομάζεται Αετοφωλιά.

Η ροζ πόλη με τα πετρόχτιστα σπίτια, τα δρομάκια που θυμίζουν λαβύρινθο και τα τραχιά τείχη υμνήθηκε από τον Ισπανό συγγραφέα Χοσέ Μαρτίνεθ Ρουίθ, γνωστό και ως Αθορίν.

Η γεωγραφική του θέση και το μαγευτικό τοπίο του με τις πηγές και τους καταρράκτες που στολίζουν τα βουνά αποτελεί ιδανικό προορισμό για τους φυσιολάτρες.

Τα σπίτια χτισμένα με ιδιαίτερη τέχνη τραβάνε τα βλέμματα με τα μικρά τους παράθυρα με τις δαντελένιες κουρτίνες, τα σκαλιστά ξύλινα μπαλκόνια και τα σιδερένια καφασωτά.

Το μαυριτανικό κάστρο στην κορυφή του λόφου στέκεται αγέρωχο από το δέκατο αιώνα. Αξίζει να επισκεφθείτε το γοτθικό καθεδρικό ναό του Αλμπαρασίν που χρονολογείται από το 16ο αιώνα και το δημαρχείο με τις αψιδωτές στοές του.
Πηγή
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ