2018-02-25 22:06:12
Φωτογραφία για Πώς περιγράφουν την επίθεση στη Φαβέλα
Δολοφονική επίθεση με στειλιάρια και πυρσούς εναντίον του ελεύθερου κοινωνικού χώρου “Φαβέλα” στον Πειραιά, πραγματοποίησε πριν από λίγη ώρα ομάδα δέκα περίπου

φασιστοειδών, που φορούσαν κράνη για να μη γίνει αντιληπτή η ταυτότητά τους.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, οι φασίστες χτυπούσαν αδιακρίτως για μερικά λεπτά όποιον και ό,τι περνούσε από μπροστά τους κι άφησαν πίσω τους πέντε τραυματίες, ενώ αποχώρησαν ανενόχλητοι, φωνάζοντας φασιστικά συνθήματα: αίμα-τιμή-χρυσή αυγή, για να αφήσουν τη νεοναζιστική υπογραφή του εγκλήματός τους. Όσο κρατούσε η επίθεση, έβριζαν κι απειλούσαν τα άτομα που βρήκαν στο χώρο, ουρλιάζοντας μεταξύ άλλων “μ…ά θα πεθάνετε”.

Μεταξύ των τραυματιών, βρίσκεται κι η Ε. Τομπατζόγλου, που είναι συνήγορος πολιτικής αγωγής της οικογένειας Φύσσα, στη δίκη των χρυσαυγιτών που βρίσκεται σε εξέλιξη αυτό το διάστημα. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο συγκεκριμένος κοινωνικός χώρος μπαίνει στο στόχαστρο φασιστικών ομάδων για την αντιφασιστική δράση του. Η συγκυρία με τη δίκη των νεοναζί της χρυσής αυγής, όμως, δίνει μία επιπλέον πτυχή για τους λόγους που όπλισαν το χέρι των νεοναζί, καθώς και για την… “ειλικρινή μεταμέλειά” τους, για τις κατηγορίες που τους βαραίνουν.

katiousa.gr
_
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ