2018-02-27 11:29:15
Φωτογραφία για Εκτός ελέγχου η κατάσταση στο λιμάνι της Πάτρας- Αλλοδαποί επιδεικνύουν τα «όργανα» τους σε γυναίκες Λιμενικούς  [Φώτο-Βίντεο]
ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΕΝΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ..

Δεν έχει προηγούμενο αυτό που συνέβη στο λιμάνι το απόγευμα της Κυριακής΄΄

Στο αποκαλυπτικό βίντεο και τις φωτογραφίες του tempo24.gr, καταγράφεται με γλαφυρό τρόπο αυτό που συνέβη το απόγευμα της Κυριακής.

Το άρθρο συνεχίζεται μετά τη διαφήμιση:

Συγκλονιστική είναι η μαρτυρία πως οι αλλοδαποί – στην πλειοψηφία τους νεαρής ηλικίας – στη θέα των γυναικών που υπηρετούν στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Πατρών δεν διστάζουν να τις προκαλέσουν κατεβάζοντας τα παντελόνια τους, επιδεικνύοντας τα γεννητικά τους όργανα!

Ένα ακόμα περιστατικό που σοκάρει και ήρθε προς γνώση του tempo24.gr, είναι πως υπάλληλος ναυτιλιακής εταιρείας - το κτίριο βρίσκεται εκτός λιμενικής ζώνης - δέχθηκε επίθεση από αλλοδαπό. Μάλιστα η νεαρή για να αποφύγει τα χειρότερα, κλειδαμπαρώθηκε στα γραφεία και κάλεσε σε βοήθεια.

«Μας γνωρίζουν, μας έχουν στοχοποιήσει. Δεν είναι δυνατόν να γίνει καμία φύλαξη σ’ ένα μέτωπο λιμανιού 2.5χλμ, όσο και ανθρώπινο τοίχος να στήσεις, όταν έχουμε επιθέσεις από ομάδες των 50 και 70 ατόμων από διάφορα σημεία της περίφραξης», τονίζει ο Πρόεδρος των Λιμενικών Αχαΐας, Αιτωλοακαρνανίας και Φωκίδας κ. Μιχάλης Κωστάκης.


Την ίδια ώρα εκτιμήσεις που δεν επιβεβαιώνονται επισήμως, κάνουν λόγο πως οι αλλοδαποί που διαμένουν στις ερειπωμένες εγκαταστάσεις εργοστασίων της παραλιακής, αγγίζουν τους 1.000!

«Όσο παραμένουν εκτός λιμενικής ζώνης το φαινόμενο θα εντείνεται και δεν ξέρουμε που θα καταλήξει» δηλώνει στο tempo24.gr, ο κ Κωστάκης, με αφορμή τη χθεσινή πρωτοφανή έφοδο πολυπληθούς ομάδας μεταναστών .

«Νωρίτερα είχαν προκαλέσει φθορές στην εσωτερική περίφραξη του λιμανιού. Αποτέλεσμα να μπαίνουν μεγάλες ομάδες παράτυπων μεταναστών στο χώρο. Για άλλη μια φορά κατεγράφησαν θλιβερά γεγονότα στο λιμάνι της Πάτρας», επισημαίνει ο κ. Κωστάκης.

Ερωτηθείς εάν έχει υπάρξει ενίσχυση προσωπικού μετά και τις πρόσφατες δεσμεύσεις του Γενικού Γραμματέα Μεταναστευτικής Πολιτικής Τζανέτου Φιλιππάκου κατά την επίσκεψη του στην Πάτρα στις 13 Ιανουαρίου και την συμμετοχή του σε έκτακτη σύσκεψη για το μεταναστευτικό, η απάντηση μόνο αποστομωτική θα μπορούσε να χαρακτηριστεί.

Στο διάστημα του ενάμιση μήνα, το Κεντρικό Λιμεναρχείο έχει ενισχυθεί με 6-7 άτομα με αποσπάσεις εξάμηνης διάρκειας, εστάλησαν 10 στελέχη των Ειδικών Δυνάμεων η απόσπαση των οποίων λήγει στο τέλος του μήνα και είναι άγνωστο εάν και για πόσο θα ανανεωθεί.  Εκείνο που προκαλεί, ωστόσο αίσθηση προκαλεί το γεγονός πως  ενόψει της άφιξης του Αλέξη Τσίπρα και υψηλόβαθμων Κυβερνητικών στελεχών στο 9ο Περιφερειακό Συνέδριο Ανάπτυξης Δυτικής Ελλάδας, το Λιμεναρχείο ενισχύθηκε με 20 άνδρες των Ειδικών Δυνάμεων, οι οποίοι επέστρεψαν στις υπηρεσίες τους μετά την ολοκλήρωση της διεξαγωγής του.

«Η υπομονή μας έχει εξαντληθεί, είμαστε στα όρια μας. Εκπνέει η διορία που έχουμε δώσει  για την τήρηση και εφαρμογή των δεσμεύσεων του Γ.Γ ΣυντονισμούΣυντονισμού Υπουργείου Εσωτερικώ . Σε συνεργασία με την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας, προσανατολιζόμαστε στην πραγματοποίηση ένστολης διαμαρτυρίας εντός Μαρτίου», δηλώνει ο Πρόεδρος των Λιμενικών, τονίζοντας πως τίθεται θέμα ζωής και θανάτου για τους συναδέλφους, που καθημερινά έρχονται αντιμέτωποι με τους μετανάστες και τις «άγνωστες» προθέσεις τους.

 Υπενθυμίζεται πως οι αλλοδαποί εκτός από τις επιθέσεις σε Λιμενικούς, στήνουν παγίδες θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο την ασφάλεια των ενστόλων 

Ανενόχλητοι δεκάδες αλλοδαποί βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής από φορτηγά και νταλίκες που περιμένουν να ελεγχθούν πριν επιβιβαστούν στα πλοία της γραμμής Πάτρα - Ιταλία. Οι οδηγοί κατεβαίνουν από τα οχήματα τους και προσπαθούν να απομακρύνουν τους λαθρομετανάστες, που σε αρκετές περιπτώσεις έχουν "τρυπώσει" στο εσωτερικό.

Στο αποκαλυπτικό βίντεο και τις φωτο του tempo24.gr, καταγράφεται με γλαφυρό τρόπο αυτό που συνέβη το απόγευμα της Κυριακής. Πολυπληθής ομάδα μεταναστών έχει εισβάλλει στη λιμενική ζώνη και αδιαφορώντας για την παρουσία λιμενικών δυνάμεων, προσεγγίζει τις σταθμευμένες νταλίκες με σκοπό να μπουν σε αυτές για να ταξιδέψουν παράνομα στην Ιταλία.

Δείτε το βίντεο

Εικόνες που θυμίζουν άλλες εποχές...και αναρωτιέται κάποιος εύλογα που είναι τα μέτρα ασφαλείας που είχε προαναγγείλει στην πρόσφατη επίσκεψη του στην Πάτρα ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού Υπουργείου Εσωτερικών Τζανέτος Φιλιππάκος, ο οποίος μάλιστα μετά από έκτακτη σύσκεψη για το μεταναστευτικό στον Οργανισμό Λιμένος Πατρών είχε χαρακτηρίσει το θέμα ως "διαχειρίσιμο".

O κ. Φιλιππάκος μετά την σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στις 13 Ιανουαρίου του 2018, με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων ανακοίνωσε τη λήψη μιας σειράς μέτρων για την αντιμετώπιση του φαινομένου, την διασφάλιση της ομαλούς διακίνησης επιβατών και αγαθών από το λιμάνι της Πάτρας και την αποτροπή φαινομένων εκμετάλλευσης μεταναστών και προσφύγων που βρίσκονται στην περιοχή με σκοπό να ταξιδεψουν παράνομα, σε κάποια χώρα της Κεντρικής Ευρώπης, μέσω των λιμανιών της Ιταλίας..

Σε ερώτηση του tempo24.gr, εάν στη λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού φαινομένου προβλέπεται ενίσχυση των εμπλεκόμενων αρχών, ο κ. Φιλιππάκος δήλωσε, πως θα υπάρξει ενίσχυση σε προσωπικό αλλά και σε τεχνικά μέσα.

πηγή: tempo24.news
eglimatikotita
VIDEO
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ