2018-02-27 14:19:15
Φωτογραφία για Ιστορική αλλαγή στο τένις - Καταργείται το Davis Cup
Τέλος το Davis Cup όπως ανακοίνωσε η παγκόσμια ομοσπονδία τένις παράλληλα με την εξωπραγματική χορηγία της Kosmos, εταιρείας του Ζεράρ Πικέ.

Ουσιαστικά η ITF δέχτηκε την εισήγηση του δημοφιλούς ποδοσφαιριστή και διοργανώνει ένα παγκόσμιο κυπέλλου τένις σε συγκεκριμένη ημερομηνία και όχι τέσσερις φορές μέσα στην χρονιά όπως γινόταν. Σύμφωνα με την ανακοίνωση αρκετές πόλεις είναι αυτές που διεκδικούν τη διοργάνωση του τελικού του παγκοσμίου κυπέλλου με την απόφαση να αναμένεται τον Αύγουστο στο συμβούλιο της ITF. Η παγκόσμια ομοσπονδία ελπίζει η πρώτη διοργάνωση να γίνει το 2019.

Η νέα διοργάνωση θα έχει αρκετές ομοιότητες με το Davis Cup. Στη διοργάνωση, που θα γίνεται μέσα στο Νοέμβριο, όπως και οι τελικοί του Davis Cup θα συμμετέχουν οι 16 καλύτερες ομάδες αλλά και 2 ακόμη που θα επιλεγούν.

 

Οι 16 ομάδες θα χωριστούν σε ομίλους και από εκεί θα προκύψουν τα ζευγάρια των προημιτελικών, των ημιτελικών κ.ο.κ. Στην ουσία γίνεται το... χατήρι των παικτών που εξέφραζαν κατά καιρούς τα παράπονά τους για το γεγονός ότι γίνονται αγώνες όλον το χρόνο. 


 

«Πρόκειται για μια ολοκληρωτική αλλαγή για την παγκόσμια ομοσπονδία και για το τένις» σημείωσε ο πρόεδρος της ITF Ντέιβιντ Χάγκερτι και συνέχισε: «Το συμβούλιο υποστηρίζει ένα πλήρες και φιλόδοξο πλάνο για το μέλλον του Davis Cup, ένα από πιο σημαντικά γεγονότα του αθλήματος και κλειδί για την στρατηγική της ITF».

 

«Το όραμά μας είναι να δημιουργήσουμε ένα σημαντικό event για το τέλος της σεζόν που θα είναι φεστιβάλ τένις και διασκέδασης, με τους κορυφαίους παίκτες του κόσμου να εκπροσωπούν τη χώρα τους για τον τίτλο της παγκόσμιας πρωταθλήτριας. Αυτή η νέα συνεργασία δε θα δημιουργήσει μόνο ένα πραγματικό παγκόσμιο κύπελλο τένις αλλά θα ξεκλειδώσει πλήθος νέων επενδύσεων για τις μελλοντικές γενιές παικτών αλλά και φιλάθλων» κατέληξε ο ισχυρός άνδρας της παγκόσμιας ομοσπονδίας.

 

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που η Kosmos μπαίνει σε αυτή τη σημαντική χορηγία με την ITF. Μαζί μπορούμε να πάμε το Davis Cup σε νέα ύψη με το να μπουν μέσα στο παγκόσμιο κύπελλο του τένις οι κορυφαίες χώρες και οι κορυφαίοι παίκτες. Η Kosmos ακόμη θα επενδύσει 2 δισεκατομμύρια ευρώ μέσα στα επόμενα 25 χρόνια για την ανάπτυξη του τένις σε παγκόσμιο επίπεδο» δήλωσε ο ποδοσφαιριστής της Μπαρτσελόνα Ζερά Πικέ.

 

Μέσα στην επένδυση που κάνει η εταιρεία του Ισπανού άσου συμπεριλαμβάνονται τα χρηματικά έπαθλα στους νικητές και τα μέλη της ITF, και διάφορα προγράμματα για την ανάπτυξη του τένις. 
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ