2018-05-03 08:21:30
Φωτογραφία για Μόλις 4 γερμανικά Eurofighter σε επιχειρησιακή κατάσταση σύμφωνα με το Spiegel
Ακόμη ένα πλήγμα στο γόητρο των Γερμανικών Ενόπλων Δυνάμεων (το πολλοστό το τελευταίο διάστημα), αποτελεί η είδηση που μεταδίδει το Spiegel Online, σύμφωνα με την οποία, μόλις τα 4 από τα συνολικά 128 μαχητικά Eurofighter της Luftwaffe είναι σε επιχειρησιακή κατάσταση.

Κάποια από τα προβλήματα που έχουν αναφερθεί, είναι διαρροή ψυκτικού στο τμήμα των αισθητήρων του συστήματος αυτοπροστασίας του αεροσκάφους, με αποτέλεσμα μόλις 10 να είναι σε πτητική κατάσταση και εξ αυτών, μόλις 4 σε επιχειρησιακή, εξαιτίας χαμηλών αποθεμάτων σε κάποια πυρομαχικά.

O επίμαχος αισθητήρας του συστήματος αυτοπροστασίας, βρίσκεται στις πτέρυγες του Eurofighter,και λειτουργεί εντοπίζοντας έγκαιρα εχθρικές απειλές. Πριν περίπου έξι μήνες, ανακαλύφθηκε πως το «pod» του αισθητήρα, δεν ήταν καλά σφραγισμένο και παρά το γεγονός πως οι τεχνικοί μπορούσαν να τον αντικαταστήσουν, χρειαζόντουσαν ένα συγκεκριμένο ανταλλακτικό για να σφραγίσουν το σύστημα ψύξης. Το εν λόγω ανταλλακτικό όμως, φαίνεται πως είναι σε έλλειψη, διότι ο αρχικός κατασκευαστής έχει εξαγοραστεί από άλλη εταιρία και προκειμένου να μπορούν να συνεχίσουν να πετούν τα Eurofighter, οι τεχνικοί αναγκάστηκαν να καταφύγουν σε «πατέντες.»


Είναι γνωστό εδώ και αρκετό καιρό πως υπάρχουν σοβαρά προβλήματα διαθεσιμότητας με τα μέσα των Γερμανικών Ενόπλων Δυνάμεων (Bundeswehr). Από ελλείψεις σε βασικό εξοπλισμό για τους στρατιώτες και κακές διαθεσιμότητες για τα τεθωρακισμένα μέσα, μέχρι σοβαρά προβλήματα με το στόλο των αεροσκαφών Tornado (και τη πιθανότητα αντικατάστασής τους με Growler), δεν είναι τυχαία η πρόσφατη απαίτηση 12 δισ. ευρώ για τη κάλυψη επειγουσών αναγκών.

Η συνεισφορά της Γερμανίας σε αεροπορικά μέσα στα πλαίσια του ΝΑΤΟ, θα έπρεπε να ανέρχεται σε 82 αεροσκάφη Eurofighter.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ