2018-05-04 09:11:46
Φωτογραφία για Εργοτάξιο το 404 ΓΣΝ Λάρισας
Του Ηλία Προύφα

Σε εργοτάξιο έχει μετατραπεί στην κυριολεξία το 404 ΓΣΝ Λάρισας. Ασθενείς και συνοδοί βλέπουν τις τελευταίες ημέρες συνεργεία να εργάζονται πυρετωδώς, προκειμένου να κατασκευαστεί όπως μαθαίνουμε στο kranosgr εργαστήριο μελέτης ύπνου.

Πρόκειται για ένα εξειδικευμένο εργαστήριο το οποίο ανήκει στον Πνευμονολογικό τομέα και ασχολείται με τα προβλήματα που ταλαιπωρούν τους ασθενείς κατά τη διάρκεια του ύπνου καθώς και με τις ημερήσιες συνέπειες διαταραχών που συμβαίνουν στον ύπνο.

Οι συνηθέστερες παθήσεις είναι αϋπνίες, σύνδρομο απνοιών-υποπνοιών στον ύπνο, διαταραχές κιρκάδιου ρυθμού (εργασία με βάρδιες, σύνδρομο αλλαγής χρονοζώνης κλπ), σύνδρομο ανήσυχων ποδιών, παραϋπνίες, σύνδρομο αυξημένων αντιστάσεων ανώτερων αεραγωγών, ναρκοληψία, νυχτερινοί τρόμοι. Επίσης και ασθενείς με καρδιαγγειακά ή νευρολογικά νοσήματα παραπέμπονται για εξέταση, διότι έχει πλέον αποδειχθεί στενή σχέση των νοσημάτων αυτών με τις διαταραχές της αναπνοής στον ύπνο.

Ανάλογα με το πρόβλημα μπορεί να χρειασθεί να εισαχθεί ο ασθενής στην Μονάδα Μελέτης Ύπνου προκειμένου να υποβληθεί σε καταγραφή συγκεκριμένων λειτουργιών.

Το συγκεκριμένο εργαστήριο για το οποίο έχει δείξει ενδιαφέρον για την κατασκευή του ο ίδιος ο Αρχηγός του ΓΕΣ Αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής, ολοκληρώνεται μέσα στις επόμενες 15-20 ημέρες και θα λειτουργήσει άμεσα, αναβαθμίζοντας σημαντικά τις παρεχόμενες ιατρικές υπηρεσίες προς τους δικαιούχους ασθενείς.
kranos
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ