2018-05-14 11:06:11
Φωτογραφία για Πείτε αντίο στις ευρυαγγείες
Είναι εύκολο να τις εντοπίσετε. Πώς όμως θα τις αντιμετωπίσετε; Ευρυαγγείες... Είναι εύκολο να τις εντοπίσετε και εσείς. Είναι αυτά τα χαρακτηριστικά λεπτά φλεβίδια σαν λεπτές κόκκινες και μπλε γραμμές που εμφανίζονται στα πόδια και ειδικά στην περιοχή του αστράγαλου εσωτερικά και είναι κάτι που πρέπει να το δει κανείς σαν προειδοποίηση, αφού αυτό μπορεί να είναι το πρώτο σημάδι φλεβικής ανεπάρκειας .

Στην ουσία είναι διατεταμένα  αγγεία (φλέβες) του δέρματος. Συχνά μάλιστα παρουσιάζονται για πρώτη φορά κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και παραμένουν σε μικρότερο βαθμό και μετά τον τοκετό. Η αιτιολογία εμφάνισης των ευρυαγγειών δεν είναι πάντα σαφώς καθορισμένη. Εκτιμάται ότι  είναι παρόμοια με των κιρσών αν και οι ορμόνες στις γυναίκες, διάφορες παθήσεις ή και φυσικά αίτια (όπως τοπικοί μικροτραυματισμοί ή χειρουργικές τομές) μπορεί να προκαλέσουν την εμφάνισή τους. Μπορεί να τις ξέρετε και ως  φλεβίτιδα ή σπασμένα αγγεία που κάνουν την εμφάνισή τους σε διάφορα σημεία του σώματος, η παρουσία τους όμως είναι πιο συχνή στα πόδια. Μήπως  όμως ήρθε η στιγμή να πείτε στις ευρυαγγείες αντίο… οριστικά.


Διάγνωση και θεραπεία

Η διάγνωση των ευρυαγγειών είναι εύκολη καθώς είναι εμφανείς. Η κλινική εξέταση όμως έχει τις απαιτήσεις της. Για να είναι  σωστή και ολοκληρωμένη η εξέταση πρέπει να περιλαμβάνει λήψη πλήρους ιατρικού ιστορικού ώστε να αναζητηθούν τυχόν αίτια που υποκρύπτουν ασθένειες ή παθολογικές καταστάσεις. Επίσης είναι απαραίτητη η διενέργεια υπερηχογραφικής μελέτης  του φλεβικού συστήματος καθότι σε ένα ποσοστό 10 – 15% συνυπάρχει και φλεβική ανεπάρκεια σε μεγαλύτερα φλεβικά στελέχη, των οποίων η αντιμετώπιση προηγείται.

Εφόσον δεν ανευρεθεί φλεβική ανεπάρκεια σε μεγαλύτερα φλεβικά στελέχη, ή αν έχει ήδη αντιμετωπισθεί, τότε προχωράμε στη διερεύνηση και το σχεδιασμό της θεραπείας των ευρυαγγειών. Υπάρχουν αρκετά βοηθήματα ώστε η διερεύνηση και ο σχεδιασμός της θεραπείας να γίνονται είναι όσο το δυνατόν πιο ολοκληρωμένα. Το πιο κλασικό είναι ο μεγεθυντικός φακός που πάντα διατηρεί την αξία του. Από τις πιο χρήσιμες εξελίξεις είναι η μέθοδος της διαδερμικής διαφανοσκόπισης όπως την αξιοποιεί η συσκευή VeinLite. Με τη μέθοδο αυτή μας δίνεται η δυνατότητα να εντοπίσουμε τις τροφοφόρες φλέβες των ευρυαγγειών, ώστε η θεραπεία μας να είναι πιο ριζική και αποτελεσματική. Παρόμοια βοήθεια προσφέρουν και πληθώρα άλλων βοηθημάτων, το καθένα με τη δική του αρχή λειτουργίας.

Η μέθοδος θεραπείας που συστήνεται παγκοσμίως από τις επιστημονικές κοινότητες ως η καλύτερη για τη θεραπεία των ευρυαγγειών, είναι η σκληροθεραπεία. Η βασική αρχή της είναι η έγχυση ουσίας – φαρμάκου εντός της φλέβας με σκοπό να καταστρέψει το εσωτερικό τοίχωμά της, ώστε με την πάροδο του χρόνου να μετατραπεί σε ινώδη χορδή. Τα σημερινά φάρμακα έχουν τουλάχιστον 50 χρόνια που αποδεικνύουν την αποτελεσματικότητα και την ασφάλειά τους. Παρά την εξέλιξη συσκευών υψηλής τεχνολογίας, όπως LASER, IPL κλπ., καμία από αυτές τις μεθόδους δεν έχει τα αποτελέσματα της σκληροθεραπείας, αντιθέτως είναι συνήθως πιο επώδυνες και πιο ακριβές.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ