2018-06-05 07:48:46
Φωτογραφία για Eλεύθεροι και οι 8 Τούρκοι στρατιωτικοί
Ελεύθεροι αφέθηκαν και οι τέσσερις τελευταίοι Τούρκοι στρατιωτικοί που είχαν βρεθεί στην Ελλάδα μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016, καθώς ολοκληρώθηκε το 18μηνο της κράτησής

τους.

Οι στρατιωτικοί αφέθηκαν ελεύθεροι και διαμένουν πλέον υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, σε απόρρητη τοποθεσίαΥπενθυμίζεται ότι η ελληνική Δικαιοσύνη, με απόφαση που επικυρώθηκε σε ανώτατο βαθμό από τον Άρειο Πάγο, είχε απορρίψει το αίτημα της Άγκυρας για έκδοση των «8» στρατιωτικών στην Τουρκία.

Σύμφωνα με την Hurriyet, ο δικηγόρος τους, Όμηρος Ζέλιος, έχει δηλώσει πως οι στρατιωτικοί αφέθηκαν ελεύθεροι και διαμένουν πλέον υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, σε απόρρητη τοποθεσία.

Σημειώνεται ότι πρόσφατα κρίθηκε οριστικά και αμετάκλητα η χορήγηση ασύλου στον συγκυβερνήτη του ελικοπτέρου, με το οποίο οι οκτώ είχαν έρθει στην Ελλάδα, λίγες μέρες μετά την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία. Η απόφαση αυτή συμπαρασύρει και τους υπόλοιπους, καθώς κρίθηκε με το θεσμό της πιλοτικής δίκης.


Οι οκτώ, δια των συνηγόρων τους, έχουν ζητήσει να φύγουν από την Ελλάδα, όταν τους χορηγηθεί άσυλο, μαζί με τα αναγκαία ταξιδιωτικά έγγραφα για να ταξιδέψουν νομίμως σε χώρα της επιλογής τους.

Οι οκτώ δια των συνηγόρων τους, έχουν ζητήσει να φύγουν από την Ελλάδα, όταν τους χορηγηθεί άσυλο

Με έντονο τρόπο αντέδρασε η Άγκυρα δια του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Μπεκίρ Μποζντάγ, στην είδηση ότι πλέον είναι ελεύθεροι και οι οκτώ Τούρκοι αξιωματικοί.

«Η Ελλάδα είναι χώρα που έχει πολλά πραξικοπήματα και θα έπρεπε να είχε εκδώσει τους 8 πραξικοπηματίες. Η Ελλάδα προστατεύει και υποστηρίζει πραξικοπηματίες, τρομοκράτες, γκιουλενιστές. Θεωρήσαμε ότι ο λόγος του Αλέξη Τσίπρα είναι λόγος ανδρός. Υπάρχει πολιτική κατεύθυνση στην απόφαση αυτή», τόνισε χαρακτηριστικά.
_
bloko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ