2018-06-05 07:29:35
Φωτογραφία για Τιμές σε Κανάρη,Μιαούλη και Μπουμπουλίνα στα Ψαρά
Τιμές στους ναυάρχους Κωνσταντίνο Κανάρη, Ανδρέα Μιαούλη και Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα, στο πρόσωπο των οποίων αναγνωρίζεται και τιμάται η προσφορά όλων των επώνυμων και ανώνυμων

ηρωικών ναυμάχων του κατά θάλασσα αγώνα, θα αποδοθούν κατά την αυριανή τελετή στα Ψαρά, που αποτελούν το επίκεντρο των εκδηλώσεων για το «Μέγα της Θαλάσσης Κράτος» και διοργανώνονται υπό το συντονισμό του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού.

Για το σκοπό αυτό η πυραυλάκατος Μυκόνιος παρέλαβε από την Ύδρα την λήκυθο με την καρδιά του Ανδρέα Μιαούλη και από τις Σπέτσες το οστεοφυλάκιο της Λασκαρίνας Μπουμπουλίνας. ενώ το πλήρωμα της φρεγάτας ΚΑΝΑΡΗΣ παρέλαβε από το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο τη λήκυθο όπου φυλάσσεται η καρδιά του Κωνσταντίνου Κανάρη. Τα ιερά κειμήλια πρόκειται να μεταφερθούν αύριο στα Ψαρά με την ομώνυμη φρεγάτα για την πραγματοποίηση της κεντρικής εκδήλωσης. Στην τελετή θα παραστει η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Στο πλαίσιο του εορτασμού, πλοία του στόλου θα καταπλεύσουν σε διάφορα λιμάνια την Παρασκευή 8 Ιουνίου – μετά το τέλος της εν εξελίξει άσκησης του Πολεμικού Ναυτικού ΚΑΤΑΙΓΙΣ – και οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν τη Δευτέρα 11 Ιουνίου, με την επιθεώρηση του Στόλου από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας εν πλω στο Σαρωνικό κόλπο.

militaire.gr
_
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ