2012-06-02 23:54:40
Φωτογραφία για Πρωταθλητής, μετά από 15 χρόνια ο Ολυμπιακός
Χρειάστηκε να περάσουν 15 χρόνια ώστε να μπορέσει ο Ολυμπιακός να βάλει φρένο την ξέφρενη πορεία του Παναθηναϊκού, σε Ελλάδα και Ευρώπη, πετυχαίνοντας αυτό που μέχρι τα μέσα της σεζόν φάνταζε ακατόρθωτο... Να γκρεμίσει από την θρόνο του τον αυτοκράτορα Οι «ερυθρόλευκοι» νίκησαν στο ΣΕΦ τον Παναθηναϊκό με 82-76, στον πέμπτο και τελευταίο τελικό της Α1 και ολοκλήρωσαν μια ονειρεμένη χρονιά, καθώς είχε προηγηθεί η κατάκτηση της Ευρωλίγκας στην Κωνσταντινούπολη.

Ηγέτης και σκόρερ των «ερυθρόλευκων» ήταν ο Βασίλης Σπανούλης, που με 24 πόντους οδήγησε την ομάδα του εκ του ασφαλούς στον τίτλο.

Η πειραϊκή ομάδα προηγήθηκε σταθερά μετά τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, με τη διαφορά να φτάνει ακόμη και στο +16. Οι «πράσινοι», όμως, είχαν απαντήσεις με τους Καλάθη (17 πόντοι) και Περπέρογλου (11), παραμένοντας στο παιχνίδι και μειώνοντας στους 4 πόντους (80-76) λίγο πριν από τη λήξη.

Σε εκείνο το σημείο όμως, οι παίκτες του Ίβκοβιτς έκαναν σωστή διαχείριση και τελικά έφτασαν στη δεύτερη μεγαλύτερη εφετινή νίκη τους, που ίσως όμως για τον κόσμο, τη διοίκηση και την ομάδα του Ολυμπιακού να είναι η σημαντικότερη.
planet-greece
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ