2018-06-11 07:51:34
Φωτογραφία για Κίνα: H Airbus επενδύει και στον τομέα των ελικοπτέρων
Η Κίνα κατά τις τελευταίες δεκαετίες έχει εξελιχθεί πέρα από έναν σημαντικό πελάτη για την ευρωπαϊκή κοινοπραξία παραγωγής αεροσκαφών Airbus και σε έναν στρατηγικό εταίρο.

Το πλαίσιο συνεργασίας μεταξύ των πλευρών, καλύπτει ένα ευρύ πλαίσιο παραγωγικών δράσεων από τα επιβατικά αεροσκάφη εμπορικής χρήσης, μέχρι τα ελικόπτερα, την άμυνα, το διάστημα, αλλά και την επιχειρηματική καινοτομία.

Ο τομέας ελικοπτέρων της Airbus στην Κίνα, είχε μερίδιο αγοράς 40% στα τέλη του 2017. Γραμμή παραγωγής τελικής συναρμολόγησης για το ελικόπτερο H135 κατασκευάζεται στο Κινγκντάο της επαρχίας Σαντόνγκ. Πρόκειται για την πρώτη γραμμή τελικής συναρμολόγησης του αναφερόμενου ελικοπτέρου εκτός Ευρώπης.

Οι τελευταίες μεταρρυθμίσεις που ψηφίστηκαν στην Κίνα θα επιτρέψουν την εμπορική χρήση του εναέριου χώρου σε μικρά ύψη στα επόμενα χρόνια, ενώ ο έλεγχος της κυκλοφορίας των αεροσκαφών και των ελικοπτέρων για τα ύψη αυτά, θα περάσει από τις στρατιωτικές υπηρεσίες, στην Υπηρεσία της Κινεζικής Πολιτικής Αεροπορίας.

Στα τέλη του 2017, πετούσαν 900 ελικόπτερα πολιτικής αεροπορίας σε όλο τον εναέριο χώρο της Κίνας, σηματοδοτώντας την θετική δυναμική ανάπτυξης της αγοράς στον συγκεκριμένο τομέα, για την Airbus.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ