2018-06-16 14:00:09
Φωτογραφία για 2o Niš – Karditsa IPA Friendship Cup»
Με πολύ μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η δεύτερη έκδοση του κυπέλλου φιλίας IPA που συνδιοργανώνουν οι τοπικές διοικήσεις Niš και Καρδίτσας. Μετά το πρώτο κύπελλο που έγινε το 2017 στη Niš της Σερβίας, αυτή τη φορά ήταν η σειρά της Καρδίτσας να φιλοξενήσει αυτή τη γιορτή του ποδοσφαίρου, της φιλίας και της συνεργασίας μεταξύ των δύο τοπικών διοικήσεων.

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με το σχεδιασμό από τις δύο συνδιοργανώτριες τοπικές διοικήσεις, η διοργάνωση διεξάγεται ετησίως με εναλλαγή της έδρας μεταξύ τους και συμμετοχή επιπλέον ομάδων.

         Στο φετινό κύπελλο συμμετείχαν από τη Σερβία οι ομάδες της IPA Niš – Policija και IPA Niš – Žandarmerija και από την Ελλάδα οι ομάδες των τοπικών διοικήσεων Καρδίτσας και Σάμου. Αξίζει να σημειωθεί ότι με τη Σάμο αγωνίστηκαν και παίκτες των τοπικών διοικήσεων Χανίων, Τρικάλων και Χαλκιδικής, δίνοντας έτσι ένα χαρακτήρα «Εθνικής Ελλάδος» στην ομάδα
. Στο αγωνιστικό κομμάτι του κυπέλλου και μετά την κλήρωση που έγινε, στους ημιτελικούς είχαμε εμφύλιες διαμάχες. Στον πρώτο ημιτελικό η Καρδίτσα νίκησε τη Σάμο με σκορ 3-1, ενώ στο δεύτερο ημιτελικό η Žandarmerijaεπικράτησε εύκολα με το ευρύ 5-1.  Οι δύο αγώνες έγιναν στο γήπεδο του Ατρομήτου Παλαμά, όπου με την υποστήριξη του Δήμου Παλαμά ακολούθησε μια βραδιά μπάρμπεκιου για όλους τους συμμετέχοντες, η οποία κράτησε ως αργά με τους παίκτες και τους λοιπούς εκδρομείς να το απολαμβάνουν με την καρδιά τους. Νωρίτερα ο Δήμαρχος Παλαμά, κ. Γιώργος Σακελλαρίου, πρόσφερε δώρα και αναμνηστικές πλακέτες στις τέσσερις ομάδες καλωσορίζοντας όλους στην πόλη του.

 

 

          Την επόμενη ημέρα, Σάββατο 2 Ιουνίου στην πόλη της Καρδίτσας και συγκεκριμένα στο γήπεδο των Καμινάδων, έγιναν ο μικρός και ο μεγάλος τελικός του κυπέλλου. Αρχικά, στο μικρό τελικό η ομάδα της Σάμου κατάφερε να προηγηθεί με 1-0 με σκόρερ τον Γραμματέα του εθνικού μας τμήματος, Βασίλη Παπά, όμως οι Σέρβοι της IPA Niš – Policija κατάφεραν να ανατρέψουν το σκορ στο δεύτερο ημίχρονο και νικώντας με 2-1 κατέλαβαν την τρίτη θέση. Ο τελικός ήταν ένα συγκλονιστικό ματς, πραγματική διαφήμιση του ποδοσφαίρου. Η ομάδα της Καρδίτσας κατάφερε να φτάσει σχετικά εύκολα και γρήγορα σε ένα 2-0, σκορ που έδειχνε ότι δώσει μια εύκολη νίκη. Όμως η ομάδα της Niš – Žandarmerija με διαρκή αντεπίθεση στο δεύτερο ημίχρονο έκανε το 2-3, σκορ που κράταγε έως το τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων. Τότε, ο Δημήτρης Αναστασίου της Καρδίτσας με απίθανο απευθείας φάουλ έστειλε τις δύο ομάδες στη διαδικασία των πέναλτι. Ο έμπειρος τερματοφύλακας των γηπεδούχων, Άρης Τσιγγινές, αποδείχθηκε κέρβερος και αποκρούοντας τρία πέναλτι έδωσε το βαρύτιμο τρόπαιο στην ομάδα της Καρδίτσας. Το τρόπαιο του τουρνουά ήταν ένα μοναδικό και μεγάλης καλλιτεχνικής αξίας έργο που φιλοτέχνησε ο κεραμίστας Τίμος Χατζηλαγός του εργαστηρίου «Υδρία» στη Σάμο. Η απονομή του τροπαίου στους νικητές έγινε από τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Θεσσαλίας, Υποστράτηγο κ. Ιωάννη Τόλια και των υπόλοιπων κυπέλλων από το Δήμαρχο Καρδίτσας, κ. Φώτη Αλεξάκο, τον Δήμαρχο Σοφάδων κ. Θάνο Σκάρλο από κοινού με το Δήμαρχο Niška Banja, κ. Dejan Jovanović, των οποίων οι Δήμοι είναι αδελφοποιημένοι, τον Δήμαρχο Μουζακίου και πρόεδρο Π.Ε.Δ. Θεσσαλίας, κ. Γεώργιο Κωτσό και τον Γενικό Γραμματέα του ελληνικού εθνικού τμήματος, κ. Βασίλειο Παπά. Πριν την έναρξη του τελικού η Φιλαρμονική του Δήμου Καρδίτσας ανέκρουσε τους εθνικούς ύμνους Σερβίας και Ελλάδας, όπως και τον ύμνο της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών. Τους αγώνες, εκτός των προαναφερόμενων, παρακολούθησαν εκπρόσωπος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος & Φαναριοφερσάλων, ο Διευθυντής της Δ.Α. Καρδίτσας, Ταξίαρχος κ. Δημήτριος Γατσουνιάς και ο Β’ Υποδιευθυντής, Α/Δ κ. Θωμάς Καρανάσιος, οι αντιδήμαρχοι Niška Banja, κ. Zarko Milosević και Niš Medjana, κ. Ivan Nikolić, ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Καρδίτσας κ. Σωκράτης Μαυρογιώργος και μέλη του δ.σ., ο πρόεδρος της ΕΠΣ Καρδίτσας, κ. Μανώλης Παλάσκας, εκπρόσωποι της Π.Υ. Καρδίτσας και της Ένωσης Πυροσβεστών Δυτικής Θεσσαλίας.

 

 

           Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στην περιοχή μας, οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν τα μοναδικά Μετέωρα και την ανυπέρβλητης ομορφιάς Λίμνη Πλαστήρα, όπως και το Αστυνομικό Μουσείο της πόλης μας, όπου έγιναν δεκτοί και ξεναγήθηκαν από τον ιδρυτή κ. Δημήτριο Καλλιαντζή. Στην επίσκεψη τους στα Μετέωρα, η οποία οργανώθηκε στην εντέλεια από τον διοικητή του Α.Τ. Καλαμπάκας και Β’ Αντιπρόεδρο της τοπικής διοίκησης Τρικάλων, Α/Β’ κ. Αλέξανδρο Αγραφιώτη, υποδέχθηκαν όλους τους επισκέπτες ο πρόεδρος της τ.δ. Τρικάλων κ. Αχιλλέας Μπέγας με μέλη του διοικητικού του συμβουλίου.

           Εκτός όσων προαναφέρθηκαν και βοήθησαν σημαντικά στην επιτυχή διοργάνωση του κυπέλου Φιλίας, οφείλουμε θερμές ευχαριστίες στην Περιφέρεια Θεσσαλίας / Π.Ε. Καρδίτσας που ήταν συνδιοργανώτρια όπως και  στη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας που έθεσε υπό την αιγίδα της την εκδήλωση. Επίσης για την υποστήριξη τους το ελληνικό εθνικό τμήμα ΔΕΑ, το Επιμελητήριο Καρδίτσας, τη Διεύθυνση Αστυνομίας Καρδίτσας, την Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Καρδίτσας, το ΔΟΠΑΠΑ Παλαμά, την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Καρδίτσας, την Ένωση Αξιωματικών ΕΛ.ΑΣ. Θεσσαλίας και το Σωματείο Συνοριακών Αστυνομικών Καρδίτσας. Σημαντική ήταν η συμβολή των εταιρειών Θαλάσσιος Κόσμος, κρασιά ΕΟΣ Σάμου, Ipanema Espresso Serbia, Κίσσας – γαλακτοκομικά προϊόντα, νερό ΘΕΟΝΗ, Winery Monsieur Nicolas, μπύρα Στίλβη, Φωτίου Α.Ε., Χοιροπάλ, Όσπρια Κιερίου, Ούζο Φραντζέσκος, Μέλι Γκουσιάρης και Tavropos activities, όπως και των καταστημάτων Δίκτυο, Cockatoo, Ψeatόπολις, Γοργύλης – εγχώρια προϊόντα, Παντοπωλείο Αμάραντες Γεύσεις. Επίσης ευχαριστούμε όλους τους συναδέλφους που βοήθησαν με την εθελοντική τους εργασία και με διάφορους τρόπους.

           Πριν τους αγώνες δόθηκε συνέντευξη τύπου με την παρουσία του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστού και του Αντιπεριφερειάρχη Καρδίτσας, κ. Βασιλείου Τσιάκου, οι οποίοι εξήραν την προσπάθεια των διοργανωτών και τόνισαν ότι τέτοιου είδους εκδηλώσεις υποστηρίζονται άμεσα από τους ίδιους, καθώς συμβάλουν στην αλληλεγγύη και επικοινωνία των λαών και είναι σημαντικές για την περιοχή της Καρδίτσας και της Θεσσαλίας ευρύτερα. Αξίζει να σημειωθεί ότι όλοι οι αγώνες μεταδόθηκαν ζωντανά από το διαδίκτυο, μέσα από το Karditsapress.gr.

            Τιμητική ήταν η παρουσία των προέδρων τ.δ. Χανίων, κ. Ιωάννη Περράκη, Λάρισας, κ. Αχιλλέα Καλαμπούκα και Αργολίδας, κ. Κατσιγιάννη Αθανασίου και καθοριστική η παρουσία του επίτιμου μέλους μας, πανοσιολογιότατου Αρχιμανδρίτη Νεκτάριου Μητρόπουλου, ο οποίος με τις συμβουλές του και την παρουσία του βοήθησε στην προετοιμασία της διοργάνωσης και των επίσημων τελετών.

 

 

‘Servo per amikeco’ – ‘Υπηρετώ δια της Φιλίας’

 

Για το Δ.Σ.

                             Ο Πρόεδρος                                                                Ο Γεν. Γραμματέας

Γεώργιος Ζαρχανής                                                          Νικόλαος Γούσιας
_
bloko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ