2018-06-28 17:33:56
Φωτογραφία για Τσίπρας για αθώωση Ηριάννας και Περικλή: «Σήμερα αποκαταστάθηκε μια μεγάλη αδικία» - Ανακοίνωση και από ΣΥΡΙΖΑ
«Σήμερα αποκαταστάθηκε μια μεγάλη αδικία απέναντι σε δύο νέους ανθρώπους. Η δημοκρατία και το κράτος δικαίου ανέπνευσαν #free_Irianna», γράφει ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στον λογαριασμό του στο Twitter για την αθώωση της Ηριάννας και του Περικλή Ανακοίνωση εξέδωσε και το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την αθωωτική απόφαση του Εφετείου για την Ηριάννα και τον Περικλή

Στην ανακοίνωση αναφέρεται:

«Η αθωωτική απόφαση του Εφετείου για την Ηριάννα και τον Περικλή αποκαθιστά μια τεράστια αδικία που είχε συντελεστεί εις βάρος τους, αφού όμως πρώτα παρέμειναν έγκλειστοι, για έναν χρόνο, μετά την πρωτόδικη καταδίκη τους.

Στην αθώωση των δύο συνετέλεσε ένα πλατύ και πολύμορφο κίνημα αλληλεγγύης. Η κινητοποίηση αυτή συνέβαλλε στην εξουδετέρωση του κλίματος τρομοϋστερίας που είχε καλλιεργηθεί από συντηρητικούς κύκλους».

«Πρόκειται για μία απόφαση λογικής, ανθρωπιάς και στοιχειώδους ανταπόκρισης στο κοινό περί δικαίου αίσθημα». Αυτό δήλωσε από την πλευρά του ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, σχολιάζοντας την ομόφωνη απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, το οποίο έκρινε, ομόφωνα, αθώους την Ηριάννα και τον Περικλή.

Νωρίτερα, η Ηριάννα και ο Περικλής είχαν κριθεί ομόφωνα αθώοι από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας.

 

Η απόφαση του δικαστηρίου έγινε δεκτή από τους πανηγυρισμούς του κατάμεστου ακροατηρίου.

 

Δείτε ΕΔΩ την είδηση.
eviazoom
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ