2012-06-04 09:14:03
Φωτογραφία για Ο Λάρι Κινγκ του Καναδά είναι Έλληνας
Ο παρουσιαστής της πιο επιτυχημένης καθημερινής εκπομπής του καναδικού δικτύου CBC, έχει ελληνικό όνομα και μάλιστα δύσκολο.

Παρόλ’ αυτά, οι θαυμαστές του και οι διάσημοι καλεσμένοι του δεν δυσκολεύονται να το απομνημονεύσουν.

Ο Τζορτζ Στρουμπουλόπουλος, αποκαλούμενος από πολλούς ως “Ο Λάρι Κινγκ του Βορρά”, έχει φιλοξενήσει στην εκπομπή του από την Χίλαρι Κλίντον μέχρι τον Κλιντ Ίστγουντ και δηλώνει περήφανος για την καταγωγή του.

Δείτε παρακάτω τη συνέντευξη που παραχώρησε στο ΕΘΝΟΣ:

- Όσοι Έλληνες κάνουν καριέρα στη σόουμπιζ στη βόρεια Αμερική συνηθίζουν να τροποποιούν τα επίθετά τους, τα κάνουν πιο.. εύηχα. Εσύ όχι μόνο το κράτησες αλλά το έβαλες και στον τίτλο της εκπομπής σου.

Πράγματι, το κάνουν πολλοί, αλλά, ξέρεις κάτι, δεν ήθελα ποτέ να αλλάξω το όνομά μου. Μεγάλωσα στο Τορόντο, μια πόλη ανοιχτή στην πολυπολιτισμικότητα, όπου δεν ένιωσα ποτέ άβολα για τη καταγωγή μου. Η αλήθεια είναι πως στα πρώτα μου επαγγελματικά βήματα, μου πρότειναν να το «κοντύνω»... το σκέφτηκα για λίγο αλλά κατέληξα ότι μου αρέσει όπως είναι. Οσο μεγαλώνω τόσο περισσότερο χαίρομαι που δεν το άλλαξα.


- Αναφέρεσαι συχνά στην Ελλάδα. Είναι κάτι που σου έρχεται αυθόρμητα;

Ναι, έτσι είναι. Η γιαγιά μου και ο παππούς μου, από τον οποίο πήρα το όνομά μου, ήταν Ελληνες από την Αλεξάνδρεια και μεγαλώνοντας πλάι τους, έμαθα πολλά για την Ελλάδα, την Ιστορία της και τη μυθολογία, τα οποία προσπαθώ να μοιράζομαι με το κοινό.

- Στην εκπομπή σου αναφέρεσαι και στην παγκόσμια οικονομική κρίση. Τα ΜΜΕ στον Καναδά, πώς μεταδίδουν τις εξελίξεις στην Ελλάδα;

Η αντίληψη που επικρατεί στα καναδικά μέσα για το τι ακριβώς συμβαίνει, είναι λανθασμένη. Με εκνευρίζει που δεν δίνεται η δέουσα σημασία στο γεγονός ότι η κρίση δεν είναι “ελληνική” αλλά παγκόσμια. Το οικονομικό μας σύστημά φροντίζει ώστε οι πλούσιοι να γίνουν πιο πλούσιοι και οι φτωχοί να παραμένουν, στην καλύτερη, φτωχοί. Είναι απίστευτο το γεγονός ότι ακόμη και σήμερα, την ώρα που τόσες χώρες βυθίζονται στην κρίση, ορισμένοι επιμένουν πως η λύση βρίσκεται στην απόλυτη ελευθερία της αγοράς. Γιατί πιστεύουν ότι ο Καναδάς, ας πούμε, δεν βιώνει παρόμοια φαινόμενα; Ενας από τους λόγους -εκτός από το πετρέλαιο- είναι ότι οι τράπεζες υπόκεινται σε εκατοντάδες νόμους και ελέγχους που τις εμποδίζουν να «τζογάρουν» κυνηγώντας απεριόριστα κέρδη.

- Τι απαντάς σε όσους σε ρωτάνε για την κρίση στην Ελλάδα;

Με τους Έλληνες που έρχονται στην εκπομπή, όπως ας πούμε την Αριάννα Χάφινγκτον, τον Ζακ Γαλιφιανάκη ή την Ολυμπία Δουκάκη, κοιταζόμαστε σαν να λέμε “Θεέ μου, πόσο χειρότερα μπορούν να γίνουν τα πράγματα;”. Αλλά στους περισσότερους προσπαθώ να εξηγήσω ότι η κατάσταση είναι πολύ πιο πολύπλοκη από αυτό που νομίζουν, ότι το πρόβλημα δεν είναι η Ελλάδα και ότι η χώρα τους μπορεί να είναι η επόμενη. Έτσι όπως πάνε τα πράγματα, θα δούμε σε λίγο τη Βραζιλία να αναλαμβάνει τη διάσωση της... Πορτογαλίας - φαντάζεσαι πόσο ειρωνικό θα είναι κάτι τέτοιο;
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ