2012-06-04 13:15:03
Φωτογραφία για «Where Spanoulis happens»
Ο Κάιλ Χάινς αποθέωσε τον Βασίλη Σπανούλη, χαρακτήρισε «πιο τρελούς και από τον Κούμπαν» τους Αγγελόπουλους και υποσχέθηκε πως τα καλύτερα έρχονται για τον Ολυμπιακό.

Πότε άρχισες να πιστεύεις ότι κάτι αλλάζει στην ομάδα;

«Στο πρώτο παιχνίδι του TOP-16 με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας στο ΣΕΦ. Ήταν το πρώτο ματς στην Ευρωλίγκα που ήταν μαζί μας και ο Τζόι (Ντόρσεϊ) και ο Έισι (Λο) και εκεί ήταν που συνειδητοποίησα ότι μπορούμε να καταφέρουμε κάτι μεγάλο φέτος. Και πείστηκα μετά τη νίκη μας επί του Παναθηναϊκού στο ΣΕΦ, όταν και ουσιαστικά πήραμε και το πλεονέκτημα έδρας στα playoff».

Θέλω να μου περιγράψεις την τελευταία φάση του τελικού με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας «Ωραία, αφού με ρωτάς, θα σου αποκαλύψω και κάτι. Έχουν την επαναφορά από το πλάι με τον Κιριλένκο και σκέφτομαι ότι θα μπορούσα να τον δυσκολέψω στην επαναφορά, γι’ αυτό και άρχισα να πηδάω με όλη μου τη δύναμη για να μην έχει καλό οπτικό πεδίο
. Μάλιστα μετρούσα από μέσα μου τα δευτερόλεπτα μήπως και έφτανε κοντά στην παράβαση, αλλά την επανέφεραν σχετικά γρήγορα. Η μπάλα πήγε στον Σισκάουσκας, σε έναν παίκτη που στην καριέρα του έχει κοντά στο 80% στις βολές. Οπότε είπα από μέσα μου πως χρειαζόμαστε και λίγη τύχη. Όταν έχασε την πρώτη, είδα τον “Παπ” να ζητάει από τον κόσμο να αποδοκιμάσει ακόμη πιο έντονα και εγώ έτρεξα στον Βασίλη (σ.σ. Σπανούλη) και του είπα “ό,τι και αν γίνει, πήγαινε να πάρεις τη μπάλα. Είτε βάλει τη βολή, είτε τη χάσει, πάρε εσύ τη μπάλα”. Να ξέρετε πάντα αυτό έκανα σε κάθε κρίσιμο ματς, πήγαινα στον Βασίλη και του έλεγα να πάρει τη μπάλα. Βέβαια, πολλές φορές ή απλώς χαμογελούσε ή μου έλεγε να φροντίσω να πάει γρήγορα στα χέρια του. Και ο Βασίλης έκανα πάντα το σωστό. Μόλις την έχασε και τον είδα να παίρνει τη μπάλα, είπα να τρέξω να του δώσω ένα σκριν. Και ήμουν σίγουρος πως θα έκανε την καλύτερη επιλογή. Και την έκανε. Την πάσαρε στον Γιώργο και αυτός πέτυχε το καλάθι. Το μόνο που ήθελα ήταν να τον αγκαλιάσω και μόλις τον είδα να περνάει από μπροστά μου, τον αγκάλιασα και τότε κατάλαβα, από τις κινήσεις του πως έμενε και άλλος χρόνος. Γύρισα να δω που είναι ο παίκτης μου και είδα τον πρόεδρο (Γιώργο Αγγελόπουλο) να έχει μπει στο παρκέ να πανηγυρίσει. Μας βοήθησε και αυτό (γέλια). Μόλις είδα τον Κιριλένκο να τρέχει προς το καλάθι μας είπα μέσα μου πως πρέπει να τον προλάβω. Όταν είδα τη μπάλα μάλιστα να έρχεται με τέτοια καμπύλη, ήμουν βέβαιος πως θα την κόβαμε. Έτσι και έγινε. Μετά δεν θυμάμαι τίποτα (γέλια). Ευτυχώς που υπάρχει και το youtube και είδα τι ακολούθησε. Αν θέλετε να ξέρετε, έχω δει την τελευταία φάση περισσότερες από εκατό φορές».

Πηγή: www.gazzetta.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ