2012-06-04 17:24:02
Φωτογραφία για ΠΟΥΛΑΕΙ... ΤΡΕΛΑ Η ΜΕΡΚΕΛ!
Νέο τελεσίγραφο προς την Ελλάδα έστειλε η Γερμανίδα Καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ απειλώντας τώρα με παραπομπή της χώρας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, αν δεν τηρηθούν όσα προβλέπει το Μνημόνιο.

Η κ. Μέρκελ, μιλώντας σε κομματική εκδήλωση των Χριστιανοδημοκρατών (CDU), προειδοποίησε ότι δεν προβλέπεται παραβίαση των όρων του Μνημονίου, που έχει υπογραφεί με χώρα της Ευρωζώνης και ότι, σε αυτή την περίπτωση, η εν λόγω χώρα θα παραπέμπεται στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

Παράλληλα, η Γερμανίδα Καγκελάριος στάθηκε αρνητική εκ νέου στη θέσπιση ευρωομολόγων, αφήνοντας, ωστόσο, να εννοηθεί ότι προτίθεται να επιδείξει ευελιξία σε ό,τι αφορά την επιβολή ενός φόρου στις χρηματοοικονομικές συναλλαγές και σε μέτρα για την τόνωση της ανάπτυξης.

Σε αντάλλαγμα τα μέτρα για την ανάπτυξη η κ. Μέρκελ σημείωσε ότι θα πρέπει τα κράτη - μέλη της ΕΕ να εκχωρήσουν μέρος της κυριαρχίας τους σε ό,τι αφορά τους προϋπολογισμούς τους.

Σημειώνεται σήμερα η κ. Μέρκελ συναντάται με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, και στο επίκεντρο της συνάντησης θα βρεθούν η κρίση στην Ευρωζώνη, η Ελλάδα και το θέμα των ευρωομολόγων.

apospasma.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ