2012-06-04 17:44:03
Φωτογραφία για Οι πολύτεκνοι φοβούνται παρακράτηση του πολυτεκνικού επιδόματος λόγω χαρατσιού
Τον κίνδυνο παρακράτησης των πολυτεκνικών επιδομάτων λόγω οφειλής του τέλους ακινήτων, υπογράμμισε σήμερα η Πολυτεκνική Παρέμβαση Πατρών και Περιχώρων. Με επιστολή τους οι υπογράφοντες επισημαίνουν ότι με τη μεταφορά του "χαρατσιού" για είσπραξη στις εφορίες υπάρχει πλέον ορατός κίνδυνος να παρακρατείται το επίδομα στις περιπτώσεις οφειλής του τέλους και συστήνουν σε πολύτεκνους να προβούν σε δικαστική προσβολή προκειμένου να αποτραπεί κάτι παρόμοιο.

Ακολουθεί το κείμενο της επιστολής:

"Όπως είναι γνωστό, από την 1η Μαΐου το τέλος ακινήτων (ΕΕΤΗΔΕ), κοινώς χαράτσι, που είχε επιβληθεί η είσπραξή του μέσω των λογαριασμών του ηλεκτρικού ρεύματος, μεταφέρθηκε στις ΔΟΥ.

Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα σε λίγο χρονικό διάστημα, να επιχειρηθεί η είσπραξή του μέσω των προβλεπόμενων διαδικασιών είσπραξης των Δημοσίων Εσόδων, δηλαδή από τις εφορίες.

Υπάρχει λοιπόν ορατός ο κίνδυνος, της παρακράτησης των Πολυτεκνικών Επιδομάτων από τους δικαιούχους λόγω οφειλής.


Ως εκ τούτου σας καλούμε άμεσα, να αναλάβετε πρωτοβουλία για δικαστική προσβολή, ώστε να μην τολμήσουν να εφαρμόσουν τυχόν τέτοιες πολιτικές, απαιτώντας παράλληλα να μην ισχύουν τα εισοδηματικά και προσχηματικά κριτήρια που έχουν επιβληθεί στο Νόμο 4021/2011, που έχει σαν αποτέλεσμα πολλές πολύτεκνες οικογένειες να μην απαλλάσσονται.

Παράλληλα θεωρούμε μέγιστη πρόκληση, να αναγκάζονται από το Κράτος Πολύτεκνες Οικογένειες που ο Ο.Ε.Κ. τους παραχώρησε ακίνητο, σε συγκροτήματα Εργατικών Κατοικιών, να καταβάλουν το συγκεκριμένο Χαράτσι.

Γιατί δεν έχουν οριστικούς τίτλους για τα ακίνητα που διαμένουν, αλλά προσωρινό παραχωρητήριο και αποτελεί ιδιοκτησία του Ο.Ε.Κ., δηλαδή του Δημοσίου, να καλούνται να το καταβάλουν.

Ελπίζουμε, τα αντανακλαστικά της Πολυτεκνικής Οργάνωσης Πατρών και Περιχώρων να λειτουργήσουν άμεσα, ώστε να αναθέσει στο Νομικό Σύμβουλο της οργάνωσης την εντολή, να προβεί στις απαιτούμενες ενέργειες για την κατάθεση ομαδικών αγωγών προς το Δημόσιο.

Συλλέγοντας τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, να απαιτηθεί η απαλλαγή του χαρατσιού από τα ακίνητα που διαμένουν Πολύτεκνες Οικογένειες και η επιστροφή του ποσού, που κατέβαλαν μέχρι σήμερα, λόγω του φόβου διακοπής της παροχής του ηλεκτρικού ρεύματος.

Φυσικά, χωρίς να υπάρξει καμία οικονομική επιβάρυνση στους οικογενειακούς προϋπολογισμούς των Πολύτεκνων οικογενειών, για την ενέργεια αυτή.

Άλλωστε, αποτελεί και Δημόσια δέσμευση ο αγώνας για την απαλλαγή του χαρατσιού, από τα ακίνητα των πολυτέκνων, του Προέδρου της Πολυτεκνικής Οργάνωσης μέσω του τοπικού τύπου στις 14 Μαρτίου 2012, που σήμερα πρέπει να υλοποιηθεί.

Εκτός και αν, ήταν λόγια του Αέρα......... Οι Υπογράφοντες:

Αβραμόπουλος Βασίλειος

Νικολόπουλος Αθανάσιος

Λεχουρίτης Αντώνιος

Ηλιόπουλος Χρήστος

Κανελλόπουλος Θεόδωρος

Γκόβας Ανδρέας

Σταθοπούλου Ελένη

Μπαϊρακτάρη Τούλα

Μαστρογιαννόπουλος Γεώργιος

Θεοδωρακόπουλος Λάμπρος"
pelop.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ